szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 

⚠️ Zajlik záróra ⚠️

Több mint 20 év után, 2019. július 1.én végleg elbúcsúzik a Zajlik.hu. Ha szeretnél bármit letölteni vagy megőrizni (fotók, zenék, írások, stb.) ezt a záróra előtt tedd meg!
 
 
 
Emergenza Fesztivál
A világ egyik legnagyobb tehetségkutatója 2007. óta Magyarországon is megrendezésre kerül, ezúttal Debrecenben és Budapesten. A legközelebbi fordulóra a jelentkezési határidő április 9, és közben már zajlik a budapesti selejtező, amit a regionális döntő két napja zár: a hazai legjobbak osztrák, cseh és szlovák bandákkal mérküzhetnek majd hazai pályán, az A38 hajón. Folyamatosan lehet jelentkezni a tehetségkutatóra, mostantól a zajlik.hu-n keresztül is, köszönhetően az Emergenza szervezők és a zajlik.hu együttműködésének! A részletek és a fesztivál rövid bemutatása az alábbiakban olvasható.
 
mi az az emergenza?
Az Emergenza immár több mint 15 éve foglalkozik tehetségkutatással, Európa, Észak-Amerika, Ausztrália és Japán legnagyobb városaiban, méghozzá a legmenőbb koncerthelyszíneken. Magyarországon a fővárosban az Avalon, a Kék Yuk, a Kultiplex és az A38 hajó, továbbá a debreceni Klinika, az egri Egal Klub, a soproni Hangár és a székesfehérvári Fezen Klub volt már Emergenza helyszín.

A fesztivál főleg olyan tehetséges zenekarok számára ad lehetőséget, akik nem rendelkeznek nagyobb kiadói szerződéssel, és még híján vannak a megfelelelő kapcsolatoknak, valamint tapasztalatoknak a profi, nemzetközi zenei színtéren.
emergenza számokban
Az elmúlt 18 évben az Emergenza:
- 25 032 koncertet szervezett 19 országban
- 22 230 résztvevő zenekarral dolgoztak együtt
- Összesen 8 730 000 nézőnek csináltak egy jó estét
- 60 válogatáslemezt terjesztettek Európában és Észak-Amerikában
- 653 élő koncertet sugároztak
- 2940 interjút szerveztek a résztvevő zenekaroknak a médiában
- 102 fellépést sugároztak műholdas televízión
- 179 nagy, önálló nemzetközi koncertet szerveztek
hogy zajlik egy emergenza verseny? hogy választják ki a legjobbakat?
A koncerhelyszínen a zenekaroknak nincs más dolguk, mint játszani (minden zenekar összesen 30 percet kap, amiben benne van 5 perc az átszerelésre is), vagyis a szervezők minden másról gondoskodnak, beleértve a mikrofonok, dobfelszerelések, gitárerősítők és egyéb technikai erszközök illetve személyzet (technikus) biztosítását, és a rendezvény promócióját is.

Persze ez utóbbiba érdemes a zenekarnak is beszállnia, éppen azért, mert a selejtezőben csak a közönség szavaz a továbbjutásról. Ez egyszerű kézfeltartással történik majd - ez egy fair és nyitott rendszer, senki sem tud csalni vagy megváltoztatni az eredményt, mert mindenki látja és megszámolhatja a szavazatokat. Minden egyes ember a közönségből szavazhat - sőt meg is van hívva hogy szavazzon - akármelyik együttesre akármelyik este, vagyis ha több produkció is elnyeri a tetszését, akkor nem kell választania, akár mindegyikre szavazhat.

A regionális és a nemzeti döntőkben egy, a menedzsment által kijelölt zsűri lesz jelen. A zsűri többféle zenei szintérről jövő, és különböző zenei tapasztalatokkal rendelkező emberekből fog állni: kritikusok, producerek, és egyéb képviselői a zeneiparnak, hogy különböző perspektívák legyenek, és hogy végül fair döntés szülessen. A döntőben a közönség együtt dönt egy szakmai zsürivel, vagyis a nézők ekkor is minden koncert után szavaznak, és az utolsó fellépő után a zsűri is értékel.
mi lesz a győztesekkel?
A regionális döntők győztesei Németországban, a nemzetközi döntőn játszhatnak Rothenburgban, egy kis középkori faluban, a Taubertail Open Air Festival részeként, melyen az elmúlt években a Cure, a Nightwish, az Ash, az Evanescence, a Mando Diao és a Bad Religion is szerepelt. Az Emergenza színpada pont szemben lesz a rothenburgi nagyszínpaddal, kihasználva így a hatalmas közönség minden előnyét.. a szállás, az utazás, az étkezés és a technikai háttér biztosítását az Emergenza vállalja.

A nemzetközi döntő győztese, vagyis a "bolygó legjobb bandája" egy professzionális felvétel elkészítésének lehetőségét, valamint egy szponzorált turnét, hangszereket, technikai támogatást és számos egyéb díjat is kap, de a legjobb zenészek is díjazva lesznek: A legjobb gitárosok és basszusgitárosok MARSHALL fejeket és ládákat, valamint HAGSTRÖM hangszereket nyernek, a dobosok a SABIAN kézzel készített cintányérjaiért versenghetnek, valamint a MAPEX komplett dobfeleszereléseiért. A legjobb énekeseket SENNHEISER mikrofonokkal és vezetéknélküli rendszerekkel jutalmazzák, valamint - hangszertől függetlenül - dADDARIO felszereléseket és eszközöket biztosítanak a legjobbaknak.
hol lesznek a magyarországi versenyek?
A verseny az ország különböző pontjain, nevesebb klubbokban kerül megrendezésre, a döntők általában az A38 hajón vannak. Az aktuális információkkal kapcsolatban a jelentkezést követően tájékoztatunk.
hogy tudok jelentkezni? mi történik a jelentkezés után?
Jelentkezni itt tudsz. Ha a zajlik.hu-n keresztül jelentkezel, akkor a megadott adatok továbbításra kerülnek az Emergenza hivatalos jelentkezési oldalára, és zenekarod a zajlik.hu adatbázisába is bekerül. Csak olyan zenekar indulhat, amely lakhelye az Emergenza városok 100 km-es körzetében van, de annak is érdemes jelentkezni, aki ezen kívül esik.. hiszen az Emergenza egyre több régióban tervezi a selejtező szervezését. Hogy utána mi történik, azt 5 egyszerű lépésben lehet bemutatni:
1. Miután leadtátok a jelentkezést, az Emergenza magyarországi szervezői néhány napon belül megkeresnek Titeket, és egyeztetnek egyszemélyes találkozót. FONTOS, hogy ezen a találkozón a zenekar minden tagjának jelen kell lennie!
2. Ezen a találkozón a szervezők bemutatják az Emergenzát, elmondják, hogy milyen technikai feltételek adottak a helyszínen, ismertetik a szabályokat, és azt is, hogy milyen díjakat lehet nyerni.
3. A találkozó végén dönthetitek el, hogy tényleg belevágtok-e a dolgoba.. ha igen, akkor az első koncert időpntját is megkapjátok, és be kell fizetnetek a jelentkezési díjat. Kitűzésre kerül még egy "technikai találkozó", néhány nappal az első fellépés előtt.. ekkor a technikai tudnivalókat fogjátok egyeztetni.
4. A technikai találkozón tudjátok elmondani, hogy mire lesz szükségetek a koncerten, és a soundcheck időpontja is ekkor kerül kitűzésre - ez valamikor a fellépés napján lesz.
5. Végül a nagy nap, az első koncert a selejtezőn! Megcsináljátok a soundchecket, vagyis a beállást, és pár órával később lenyomjátok a bulit. Sok sikert!
vannak szabályok?
- a fesztiválra bármilyen koncertképes amatőr zenekar nevezhet
- minden nevező, a szabályokat elfogadó zenekarnak lehetősége van koncertet adni a szervezők által megszabott helyszínen
- a szervezők fenntartják a jogot a jelentkezés visszautasítására, és ebben az esetben visszatérítik a nevezési díjat. Ilyen akkor fordulhat elő, ha:
 a.) a zenekar tagságának több mint a fele, vagy több mint három tagja másik zenekarnak is tagja
 b.) a zenekar nem tölti ki megfelelően a jelentkezési lapot, vagy hibás, hiányos, hamis vagy törvénybe ütköző adatot ad meg
 c.) a szabályokat megszegő zenekarok kizárásra kerülnek (és ebben az esetben nem jár vissza a nevezési díj)
- a fellépés során használhatók mechanikus vagy digitális segédeszközök, de csak akkor, ha az előadásnak nem ezek képezik a gerincét (pl. egy magnóval felszerelkezett énekes akkor sem számít élő produkciónak, ha beállít három ál-szintetizátorost maga mögé)
- a jelentkezésnek nincsenek műfaj- és életkorbeli korlátai
- a zenekar minimum három tagjának élő hangszeres zenét kell játszania
- az egy este fellépő zenekarok száma a szervezők döntésétől függően 6 és 9 között alakulhat, amitől csak a szervezők különleges szervezésbeli okokból térhetnek el.
 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.0026199817657471 mp)