szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer, Anthrax
 
Zseniális bulin búcsúzott a thrash metal legendája
Slayer, Anthrax - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
 
 

⚠️ Zajlik záróra ⚠️

Több mint 20 év után, 2019. július 1.én végleg elbúcsúzik a Zajlik.hu. Ha szeretnél bármit letölteni vagy megőrizni (fotók, zenék, írások, stb.) ezt a záróra előtt tedd meg!
 
 
 
 punk-tum | rock/alternatív |
9
 fan
| fórumuk |

alapok >
stílusok: Punk
alapítva: Magyarország, 1995

ajánlott bandák >
Panksapka, Katéter, Auróra, éhenkórászok, Alvin és a Mókusok, Prosectura, Fürgerókalábak, CPg | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

Kaposvári punk zenekar, magas szintű zenei tudással rendelkeznek.

Miért Punk-tum?
Mert kifejezi a mûfajt, és mert kifejez minden mást, ami tart valameddig, aztán vége. Szóval mindent.

Mikor alakult a zenekar?
Én személy szerint jó régóta próbálom nyélbe ütni a dolgot. Már a 80-as évek végén (igaz, teljesen más felállásban) csont egyszerû kõ punk zenével próbálkoztunk. Néhány fellépés emléke idézi ezt a korszakot.

A zenekar újkori története a 90-es évek közepén kezdõdött. Bodó Attila és én igyekeztünk a romokból újjáépíteni a PUNK-ROCK formációt. A szinte kikerülhetetlen tagcserék után a jelenlegi felállás három éve bontakozott ki.

VÉGH ATTILA - ének, gitár

BODÓ ATTILA - ritmusgitár

EPERJESI ZSOLT - bassz, vokál (ex-Sweet Smokie)

NAGY GÁBOR - dob, vokál (ex-Messenger)

Koncertélmények?
Eddigi pályafutásunk során nem adtunk túl sok koncertet, de a pokoltól a mennyországig megjártunk mindent. Volt olyan buli, ahol teljes érdektelenség mellett próbáltunk jól teljesíteni és persze volt olyan, ahol a kellemes fogadtatás ellenére nem a legjobb formában találtuk magunkat.

A legbizarrabb koncertélményünk viszont, hogy 97 õszén vadiúj zenekarként jelentkeztünk a MARSHALL területi seregszemléjén. Az esélytelenek nyugalmával léptünk színpadra (PUNK zenével nem sok keresnivalója van egy punk-rock zenekarnak tehetségkutató fesztiválon), ráadásul néhány helybeli rajongó brahiból tiszteletét tette a bulin, ahol néhány perc alatt eladtuk a házat. Az eredményhirdetéstól természetesen nem vártunk semmit. A vegyes mezõnyben blues, alter, ill. egy helyi tradicionális metál banda is képviseltette magát. Fel sem merült bennünk, hogy komoly helyezésre számíthatunk. (Bármilyen apró ajándéknak örültünk volna a hangulatért fizetségül). Hogy, hogy nem, megnyertük a versenyt és egy fasza Marshall gitárkombóval lettünk gazdagabbak, ami egy csomó pénzbe kerül, ha valaki üzletben szeretne hozzájutni. Ez a legfényesebb relikvia, amit magunkénak tudhattunk, de sajnos nem tarthattuk meg, hasznosabb cuccot vettünk belõle a zenekar számára.

Élénken élnek emlékeinkben a tavalyi év legjobb bulijai, ahol nagyon jól éreztük magunkat a színpadon. Gondolok itt a Gyõri Tavaszi Szél Fesztiválra, az Abdai Új Hullám Fesztiválra és a Szombathelyi LMS Fesztiválra, ahol nagyon sokan voltak jelen és mindenki jól akart szórakozni. Be is jött nekik!

Ami nem jött össze:
A SZIGETEN és MEZÕTÚRON még nem játszhattunk!!!

Kedvenc zenekarok:
Személy szerint én a nyolcvanas évek PUNK zenekaraira esküszök. Az Amerikából érkezõ new PUNK hullám a 90-es évek közepén: GREEN DAY, OFFSPRING nekem nem jött be igazán, talán a nem túl ismert RANCID, NOFX - ezekben több a ráció, de az igazi, hamisítatlan PUNK zene nekem a G.B.H., EXPLOITED, U. K. SUBS, TOY DOLLS, ezeket szerencsére élõben is sikerült levizuálnom. A tengerentúlról a DEAD KENNEDYS és a RAMONES jöhet szóba. Bocs! SEX PISTOLS a király!!!

Hazaiak közül: MARINA REVUE, KRETENS, régi AMD és az AURÓRA, akinek nem kis érdeme van abban, hogy a PUNK még ma is él hazánkban.

A többiek ízlésvilágáról nem tudok teljes keresztmetszetben nyilatkozni, Bodó Attila tudomásom szerint csak két PUNK zenekart ismer: a TOY DOLLS-t és a PUNK-TUM-ot, a többi nem hatja meg. Neki a régi metál bandák a kedvencei igazán. Eperjesi Zsolt megszállott R'N'R fanatikus, PUNK-ban a RANCID a befutó, egyébként mindenevõ. Nagy Gábor minden csip-csup zenekarért odavan, amiben lát fantáziát, nem tiszteli sem a közízlést, sem a nézõszámot. Lehet, hogy neki van igaza?

Terveink:
A MAGYAR VÉR anyaghoz legalább egy klip készül, amelynek képanyaga már részben elkészült. A szám, amire a klip készül, legyen meglepetés. Továbbá erõsen fontolgatjuk, hogy céges formába sûrítjük ténykedéseinket, ugyanis rossz tapasztalatunk, hogy sem a kazi terjesztése, sem a koncertek kifizetése nem úgy mûködik, ahogy szeretnénk. A költségek pedig megállíthatatlanul emelkednek. A kis zenekarok üzemanyagköltségért koncerteznek (ha megkapják), a kis létszámú közönség meg sokallja a beugrót, és senki sem érzi igazán jól magát. Sajnálatos tény, hogy a médiák, tisztelet a kivételnek (néhány szaksajtó), sikeresen kiirtották mûsorukból a ROCK/PUNK zenéket és csak a nyugatról beáramló tüc-tüc baromságot ill. ezek magyar megfelelõit hajlandóak valós értékeinél és mondanivalójánál jóval nagyobb súllyal favorizálni és a zenére éhes fiatalok agyába sulykolni. Részben ennek köszönhetõ a koncertek elnéptelenedése.

Mindettõl függetlenül foggal-körömmel küzdünk a létjogosultságunkért, amit a kis létszámú közönség már régen visszaigazolt. Egyelõre nem tántorítanak bennünket el az anyagi nehézségek. Mivel úgy tûnik, hogy javarészt csak magunkra számíthatunk, megpróbáljuk a dolgainkat saját erõbõl megoldani, mert hiszünk abban, amit csinálunk.

A kiadók nem keresnek minket és mi sem keressük a kiadókat. Egyrészt a kialakult trend nem kecsegtet semmi jóval, másrészt kemény árat fizetünk azért, hogy a lehulló morzsákon ne kelljen osztoznunk senkivel.

[ Végh Attila, 1999. 05. 03., www.extra.hu/punktum ]

 Punk-Tum fórum >
| punk-tum fórum | 16 üzi | belépek | új üzenet |
 emoadam adatai szms küldés válasz 2013. július 17. - 9.17

előzmény | lityi - 2012. november 9. - 16.18 |

üzenetei: 2813 db
alkotásai: 0 db
Szia, nem igen hiszem, hogy örülnének neki ( Egyébként meg úgy tudom, hogy már nem is működik a zenekar. ) Minden tag éli a polgári életét.
 

 
 lityi adatai szms küldés válasz 2012. november 9. - 16.18
üzenetei: 1 db
alkotásai: 0 db
Sziasztok,szeretném felvenni a kapcsolatot a Punktum zenekarral Kaposváron.Ki tudna ebben segíteni? Előre is köszönöm.
 

 
 emoadam adatai szms küldés válasz 2010. március 16. - 1.33

előzmény | zetor - 2010. február 5. - 19.23 |

üzenetei: 2813 db
alkotásai: 0 db
Én talán csak egyszer láttam őket élőben valami '97 telén a Sam-Semben, de unalomról szó sem volt :)
Játszottak Exploited - Sex And Violence-t :)
Ma már biztos nem menne élményszámba ugyanaz a koncert, más kérdés, hogy ma már nincsenek is ilyen helyek, mint a Sam-Sem volt, legalábbis Pesten nem.
 

 
| punk-tum fórum | 16 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.32270002365112 mp)