szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Judas Priest az Arénában
 
Teljes tűzerővel támad a brit legenda
Judas Priest - 2018.07.24., Papp László Budapest Sportaréna
Rage, Firewind koncert
 
Először Budapesten a német heavy metálosok új felállása
Rage, Firewind, Darker Half - 2018.01.15., A38 Hajó
Pokolgép: 35 éves jubileum
 
Klasszikus felállás és vendégek a heavy metal legenda jubileumán
Pokolgép, Omen - 2018.06.08., Papp László Budapest Sportaréna
Tormentor: Anno Domini 30
 
Újra színpadon a legendás magyar black formáció
Tormentor, Pherihelion, Cult of Fire - 2018.04.21., A38 Hajó
Cannabis Corpse koncert
 
Vidám death metalra tekerhetünk egy vidám tavaszi estén
Cannabis Corpse -2018. március 21., Dürer kert
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 scooter | elektronikus |
29
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Rave, Techno, Trance
alapítva: Németország, 1994

ajánlott bandák >
Dune, Das Modul, Westbam, Raver's Nature, The Prodigy, Paul Van Dyk, Red Hot Chili Peppers, Tankcsapda, Static-X | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

A SCOOTER történelme

1994

Február 1994
Kiadták a legelsõ Scooter-singlet, a "Vallée De Larmes"-t. A Scooter név eleinte csak egy projectnek indult. Ennek ellenére a single 8. helyezést ér el a német listán.

Április 1994
Az elsõ élõ fellépés a Hamburgi "Palladium"-ban. Tracklista: "Vallée De Larmes", "Cosmos" (B-side) és egy instrumentális Techno track ahol H.P. spontán ugrik be MC-nek a show alatt. Ezzel megszületett a "Hyper Hyper" és a Scooter projectbõl együttes lett: H.P.-vel, Rickkel és Ferrissel, valamit Jens Thele-el a háttérben, aki innentõl kezdve managerként tevékenykedik.

Május 1994
Kiadták a "Hyper Hyper"-t. A Scooter egy kisebb klubslágerre számít...

Augusztus 1994
Miután kb. 50,000 darab kelt el az albumból (bár nem ért el helyezét a listákon), a Scooter leállítja a "Hyper Hyper" kiadását. Három héttel késõbb kijön az új single, az eredeti és egy remix. A "Rave Társadalom" õrülten válaszol: A single #2 lesz a német listán. Csak Németországban összesen 700,000 darabot adnak el - platinalemez.


1995

Március 1995
Kijön a harmadik single, a "Move Your Ass!". H.P. különleges ordító stílusából bejegyzett "trademark" lesz. A single 13. helyen indul a német listán, késõbb 23. lesz Angliában, és 3. Németországban. Megtörtént a Scooter nemzetközi áttörése.

Izraelben elsõ helyre kerül a "Hyper Hyper".

A Scooter Skóciában és Írországban koncertezik; Március 16-án 8,000 rajongó énekli a "Happy Birthday"-t H.P.-nek a King's Hallban, Belfastban.

Tavasszal és a nyár folyamán megjelenik a "Friends" (3. helyen) és az "Endless Summer" (5. helyen).

Június 1995
A nyár elején a Scooter a Rantarock-Festivalon lép fel Vaasa-ban (Finnország). Ez késõbb évente ismétlõdik, eddig egyszer hagyták ki.

Augusztus 1995
Rick Hannoverbõl Hamburgba költözik, stúdióját (amelyet saját kezûleg épített a pincéjében) ezentúl a Scooter használja.

December 1995
A Scooter betör az angol Top 20-ba a "Back In The UK"-el a 18. helyen! A német listákon 5. helyezést ér el. Az óriási írországi rajongótábor tiszteletének kifejezéseként Írorszában "Back In Ireland" néven jelenik meg a single.


1996

Ferbruár 1996
A második album, az "Our Happy Hardcore" mellett kiadnak egy extra-CDt. Így a Scooter az elsõ német együttes aki extra-CDvel forgalmazza albumát.

Kiadják a "Let Me Be Your Valentine"-t.

Június 1996
A "Rebel Yell"-el az együttes egy rockslágert dolgoz fel elõször. A szám, melyben a zenetörténelemben elõször nyoma sincs a gitárnak, 8. helyet ér el a német lisán. A videoklipet egy prágai kastélyban forgatják, több mint 3 napig, és több mint 100 statisztával!

Megjelenik a "Happy Hardcore Clips" - a csapat elsõ videoklipgyûjteménye.

Cannes-ban a Midem-en a csapat "Dance d'Or" díjat kap a "Move your Ass"-ért.

Szeptember 1996
Az "I'm Raving"-el a Scooter eléri fordulópontját. Míg az eddigi single-k 160-190 BPM körül pörögtek, ez a szám csak 138 BPM, és a progresszív house jegyei is elõször fedezhetõk fel Scooter-számban.

A kockázatos lépés végül sikerrel jár: az "I'm Raving" 4. lesz a német listán, késõbb pedig aranylemez lesz.

Nincs megállás a Scooternek, így év végén kiadják harmadik albumukat, a "Wicked!"-et.

December 1996
A "Break It Up" az elsõ techno-ballada a történelemben.


1997

Április 1997
"Fire" címû számukkal a Scooter az elsõ olyan dance-együttes, akik heavy-metal gitárakkordot használnak fel a zenéjükben. Április 8.-án a single 6. helyen indul a német listán. Négy héttel késõbb - 250,000 eladott példánnyal - aranylemez.

A csapat megismerkedik Axel Coonnal, egy DJ-vel aki egy demo-kazettát küld Jens Thele-nek. Axel-t stúdióasszisztensnek veszik fel, mert Rick ekkora már nem bírja egyedül a rászakadó "terheket". Emiatt kerül felépítésre a második stúdió is. Axel hamar betanulja a technikát, és elkezdi gyártani saját demóit.

Szeptember / Október 1997
Az "The Age Of Love" klipje valószínûleg az eddigi legdrágább techno-videoklip, ennek ellenére a csapat díjat nyer a videóval.

Az "Age Of Love" turné az együttes elsõ szervezett beltéri aréna-turnéja.

A turné végén megjelenik a "No Fate". Ennél a pontnál a csapat rájün hogy "elfogyott" az energiájuk, így egyéves szünetet tartanak.

November végén jelenik meg a "Rough and Tough and Dangerous - The Singles '94-'98", amely a Scooter addigi karrierjét mutatja be, az addigi 4 év legsikeresebb single-jeit. Az album dupla-CD formában is megjelenik, a második CD-n remixekkel és új instrumentális számokkal.


1998

Május 1998
A "How Much Is The Fish?" készítése alatt Ferris úgy dönt, hogy szólókarrierbe kezd, és kilép a Scooterbõl.

Mivel Axel eddigre már co-producer az együttesnél, döntés elé állítják. Axel gondolkodás nélkül igent mond, így automatikusan taggá léptetik elõ, így elkezdõdik a Scooter második fejezete.

A "How Much Is The Fish" szinte a semmibõl 3. helyre kerül a német listákon.

Július 1998
Megjelenik a "No Time To Chill", az új csapat elsõ albuma. A 4. helyen induló lemez a legnagyobb helyet elért Scooter-album lett. Az album külföldön is nagyon népszerûvé válik.

Szeptember 1998
A Scooter Moszkvában (17.000 rajongó elõtt) és Szentpétervárott (10.000 rajongó elõtt) koncertezik.

Ezután 3.500 rajongó elõtt lépnek fel Kazahsztánban, Almatyban, a Himalája lábainál.

Az oroszországi MTV nézõi a Scootert szavazzák meg az év legsikeresebb együttesének.

December 1998
Köszönetnyilvánítás képpen a rajongóknak, a "No Time To Chill" egy limitált változatban is megjelenik. Bonus videók és remixek.


1999

Január / Ferbrur 1999
A "No Time To Chill" turné a Scooter online megjeleésévé válik: a Scooter az elsõ együttes akik online dokumentálják a turné eseményeit. Ez az ötlet olyan jól bevélt hogy az "Edel records" szervere többször is lefagyott...

Április 1999
Az együttes az 5. születésnapját ünnepli. Eddig egy német technoegyüttes sem vitte ilyen sokáig!

A nyáron kijön a "Faster Harder Sooter". A dal a csapat új szellemét tükrözi: gyorsabb, keményebb, Scooteresebb mint valaha. A single 7. a német listákon.

Szeptember 1999
Hatodik albumukkal, a "Back To The Heavyweight Jam"-mel (7. a német listán) a Scooter club-orientáltan mutatkozik. A "vissza a kezdetekhez" stílusú albumon a trackek a trendi felépítést követik. Az album az elsõ németországi aranylemeze a Scooternek.

A "We Are The Greatest / I Was Made 4 Loving You" dupla A-oldalas single-ként jelenik meg.

A Scooter Ukrajnában (Dnepropetrovskban és Kharkivban) lép fel. Késõbb Kievben 25.000 ember gyûlik össze az Olimpiai Stadionban hogy lássák a Scootert. Az Ukrán alelnök egy Yak repülõt ajándékozott nekik.

December 1999
A "Fuck The Millennium" single változata az egyik legtöbbet játszott újévi sláger a partikon. A videó háttérbeli jelenetei teljes mértékben a Scooter normál életét tükrözik...

Ezenkívül H.P. kijelenti: a Scooter frontembere ezentúl Sheffield Dave, Ice, Screaming Lord és Candyman névre hallgat.

2000

Május 2000
Az új single, az "I'm Your Pusher" és az új album, a "Sheffield" jelenik meg - egy újabb irányzat a Scooternek. A 6/8-as ütemmel pörgõ "Don't Gimme The Funk"-kal, "Sex Dwarf"-fal és a "Summerwine"-al, a Nancy Sinatra és Lee Hazlewood dalának feldolgozásával, a "Sheffield" a leginkáb progresszív munkája a hamburgi srácoknak. Õsszel kiadták a "She's The Sun"-t, egy középsebességû számot, amely H.P. and Rick (New-Waves) múltjára tekint vissza.

Szeptember / Október 2000
A Scooter "Comet" díjat kap, a legsikereebb dance-act kategóriában a 2000-es VIVA Comet Awardson. A "Sheffield Tour 2000" óriási sike lesz, leszámítva a szervezési nehézségeket. A Scooter érettebb, sajátos munkával állt, elõ, de ez még nem minden, a jövõ tartogat még meglepetéseket...

2001

Március 2001
A Guess Who! keze alatt kijön a 21. single-lemez, a "Posse (I Need You On The Floor)". A lemez két speciális club-mixet tartalmaz, H.P. vokálja nélkül (!). A single igazi rave-úttörõ, ugyanakkor a Happy Hardcore érát idézi vissza.

Április 2001
Leforgatték a "Posse (I Need You On The Floor)" videót a Fredericia dance festivalon, Dániában. Ahogyan a Scooter fellépésérõl, a videó tartalmaz képsorokat az utazásról és a dániai "kalandokról" is.

Július 2001
Az "Aiii Shot the DJ" videóját forgatták, melyben együtt szerepel velük egy híres német komédiasztár, Helge Schneider.

December 2001
A Scooter ismét egy új single-t adott ki, a Logical Song (Ramp!)-et. A számban egy új vonás tûnt fel: egy magasan hangszínelt énekhang, mely igaz party-dallá tette a Ramp!-et. A single közkedveltté válik és igen jó helyeket ér el a listákon (késõbb aranylemez).


2002

Január 2002
A Scooter elindította a "Push the Beat For this Jam" turnét, és kiadta az albumot, amely a második fejezet állomásait mutatja be. A duplalemez 1998-tól 2002-ig tartalmazza a single-k normál és néhány remix változatát. Az album több országban is platinalemez lesz.

Ferbruár 2002
A turné után. Újabb tagváltás: Axel a DJ karrierére akar fókuszálni, így elhagyja a Scootert. Helyébe Jay Frog lép, aki már többször ugrott be Axel helyére mikor beteg volt. Jay Froggal a Scooterben, elinult a harmadik fejezet!

Április 2002
Az új Scooter kiadja elsõ új single-t a "Nessaja"-t. A single 1. helyet ér el több listán is, követve a Ramp! koncepcióját, szintén fõ motívuma a hangszínelt énekhang.

Június 2002
A Scooter kiadja az "Encore: Live and Direct"-et, egy élõ koncertfelvételt, amelyet 2002. Január 21-én vettek fel Cologne-ban, a "Push The Beat For This Jam" turné keretein belül.

November 2002
A csapat újabb "best of" albumot jelentet meg, a "24 Carat Gold"-ot. Az album a Scooter teljes történetét mutatja be, 1994-tõl 2002-ig, a "Nessaja"-tól a "Hyper Hyper"-ig. A 24 track legtöbbje rövidített és újradolgozott.


2003

Február 2003
Megjelent a várva-várt single, a Weekend! Scooterék ismét a hangszínelt énekhangot vették elõ, ám ezúttal sokkal nagyobb sikereket értek el (pl. Magyarországon)

Március-Április 2003
Hosszas titkolódzás után fény derül az új album címére: The Stadium Techno Experience. Március 31-én kiadják az albumot, amelyet óriási lelkesedéssel fogadnak, annak ellenére hogy sok feldolgozás került a korongra.

Május 2003
Megjelenik a The Night, a várt siker azonban elmarad...

Augusztus 2003
A harmadik single a TSTE-rõl a Maria (I Like It Loud), Marc Acardipane és Dick Rules közremûködésével. A Scooter ismét hatalmas sikereket ér el új hangzású single-jével.
Bejelentik a We Like It Loud 2004 turnét.

December 2003
Az új single a Jigga Jigga! Az új album képei is elõrevetítõdnek

2004

Január 2004
Megújul a hivatalos www.scootertechno.com honlap...

Július 2004
A St Pöltenben trartott koncerttel véget ér a We Like It Loud turné.

Augusztus 2004
Feltevések látnak napvilágot az új single-rõl. Elõször "S.H.a.K.E." néven emlegetik páran, de késõbb bejelentik a végleges címet: "Shake That!"

Szeptember 2004
Egy hónappal a megjelenés elõtt, a "Shake That!" megjelenik az interneten. A 70-es éveket idézõ disco-house track élesen megosztja a rajongói közösségeket.

November 2004
A Shake That! befutott a listákon, megjelenik az új album. Címe: Mind The Gap. Az album erõsen vegyes stílusával tovább fokozza a rajongók közti eltéréseket.

December 2004
Megjelenik a második maxi a Mind The Gaprõl. Ez a One (Always Hardcore). A régi Scooter stílus visszatér.

2005

Február 2005
Bejelentik a harmadik single-t a Mind The Gap albumról. Az eredetileg tervezett Stripped helyett a Suavemente-re esik a választás.

Március 2005
Kiadják a Suavemente-t. A rajongókat ismét megosztja a single, de már nem annyira élesek az ellentétek, mint a Shake That! esetében.

Szeptember 2005
Megjelenik az új Scooter single, a Hello! (Good To Be Back), amely leginkább a One stílusát követi.

Október 2005
Az együttes meghirdeti új albumát, a Who's Got The Last Laugh Now? -t, valamint a 2006-os turnét.

December 2005
Az Apache és a Rock Bottom kombinációjából a Scooter kiadja az új single-t, az Apache Rocks The Bottom!-ot.

2006

Március 2006
Az együttes Németországban, Ausztriában és Svájcban turnézik a Who's Got The Last Laugh Now? albummal.

 Scooter fórum >
| scooter fórum | 18 üzi | belépek | új üzenet |
 zombee adatai szms küldés válasz 2017. augusztus 16. - 10.26

előzmény | motorhead3 - 2017. augusztus 16. - 8.52 |

üzenetei: 28764 db
alkotásai: 15 db
Mégis ki? Ha nem mennek Ukrajnába, biztos nem, külföldön ezért senki sem veheti őket elő, nincs jogalapja. Ukrajnában se nagyon, szerintem, ez csak kakaskodás az ukrán karhatalom részéről.
 

 
 motorhead3 adatai szms küldés válasz 2017. augusztus 16. - 8.52

előzmény | zombee - 2017. augusztus 10. - 11.18 |

üzenetei: 3469 db
alkotásai: 0 db
Megszívatják őket szerintetek az Ukrán fellépés miatt?
 

 
 zombee adatai szms küldés válasz 2017. augusztus 10. - 11.18
üzenetei: 28764 db
alkotásai: 15 db
 

 
| scooter fórum | 18 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.052311897277832 mp)