szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
British Punk Invasion
 
Már februárban letudjuk az év punk koncertjét
The Exploited, UK Subs, Anti-Nowhere League, Peter And The Test Tube Babies - 2018.02.02., Barba Negra Club
Machine Head: Catharsis World Tour 2018
 
Katarzis a rajongóknak: beleesünk a Catharsis World Tour-ba
Machine Head - 2018.04.20., Barba Negra Music Club
Roger Waters koncert
 
Lenyűgöző új show-val érkezik a Pink Floyd legendás tagja
Roger Waters - 2018.05.02., Papp László Budapest Sportaréna
Therion: márciusban újráznak
 
Hagyományos koncerten mutatják be grandiózus új lemezüket
Therion - 2018.03.13., Barba Negra Music Club
Gorillaz: novemberben élőben
 
A szigetes sound system után élő koncerten a virtuális csapat
Gorillaz - 2017.11.13., Papp László Budapest Sportaréna
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 pearl jam | rock/alternatív |
451
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Grunge, Art Rock, Post Rock
alapítva: Amerikai Egyesült Államok, 1990

ajánlott bandák >
Nirvana, Soundgarden, Stone Temple Pilots, Eddie Vedder, Red Hot Chili Peppers, Alice In Chains, Placebo | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

A Pearl Jam a Mother Love Bone nevű zenekar romjain alakult, mely az 1980-as évek végének egyik legnépszerűbb csapata volt Amerikában. Miután a frontember Andrew Wood 1990-ben heroin-túladagolás következtében elhunyt, a gitáros Stone Gossard és a basszusgitáros Jeff Ament úgy döntött, hogy új zenekart alapítanak. Csatlakozott hozzájuk Mike McCready (szólógitár) és a pazar hangzású Mookie Blaylock néven elkészítettek egy demót, melyen Matt Cameron, a Soundgarden dobosa segítette ki a srácokat. A sok dobos közül az egyik későbbi perkásnak, Jack Ironsnak hála a demóanyag eljutott az akkor 25 éves san diego-i szörfös sráchoz, Eddie Vedderhez, aki kicsit hozzáigazított az elkészült dalokhoz. Ennek köszönhetően hamarosan a zenekar frontemberi pozíciójában találta magát. Nem sokkal később megérkezett az első saját dobosuk, Dave Krusen, és ezzel megszületett a csapat eredeti felállása.

1991 elején átkeresztelték magukat Pearl Jam-mé, ezen a néven rögzítették Ten című első nagylemezüket, mely ugyanezen év augusztusban jelent meg. A korong kezdetben mérsékelten fogyott, ám a Nirvana 1992-es robbantása után kapkodni kezdték, mint a cukrot. Nem sokkal később a Pearl Jam eladások terén már le is körözte a Nirvanát, ami nem is csoda: mesterien ötvözték az 70-es évekre jellemző stadion-rock hangulatot az 80-as évek poszt-punk dühével, ugyanakkor nem hanyagolták el a fogós riffeket és a fülbemászó kórusokat sem. Az olyan slágerek mint a Jeremy, az Evenflow vagy az Alive a rádióállomások kedvenceivé váltak.

Krusen nem sokkal a Ten megjelenése után elhagyta a csapatot, helyét Dave Abbruzzese foglalta el. Eközben a rajongók száma rohamosan nőtt, köszönhetően a hathatós MTV-s támogatásnak, a Lollapalooza-turné sikerének és a Facérok című filmben való közreműködésnek. 1993-ban megjelent a Vs., amelyről sem videoklip sem maxilemez nem készült. Ennek dacára platina lett: első héten közel 1 millió példány fogyott el belőle. 1994-ben lemondták nyárra tervezett amerikai turnéjukat, mert perbe keveredtek a Ticketmaster nevű szervezői céggel: azzal vádolták a vállalatot, hogy nem képes 20 dollár alá vinni a jegyárakat. Az ügy az Igazságügyi Minisztérium elé került, a vádiratban a "tisztességtelen üzleti politika" megnevezés szerepelt. A pereskedés alatt a zenét sem felejtették el: új albumot rögzítettek, majd amikor végeztek, kirúgták Abbruzzese-t. Helyére az egykori Red Hot Chili Peppers és Eleven dobos, a már említett Jack Irons került.

A harmadik Vitalogy című album 1994 végén jelent meg, és igen hamar multiplatina lett. Közben tovább folyt a per a Ticketmaster-rel, ám az Igazságügyi Minisztérium végül felső fokon a cégnek adott igazat.

Vedder 1994 tavaszán felesége, Beth Hovercraft nevű zenekarával turnézott, Stone Gossard független kiadót alapított, Mike McCready projectje, a Mad Season pedig (a mikrofon mögött az Alice In Chains azóta elhunyt énekesével, Layne Staley-vel) kiadta első, Above című korongját.

1995 elején a csapat rögzített egy anyagot Neil Young-gal. A rögzített anyag Mirror Ball néven látott napvilágot 1995 tavaszán Young neve alatt. A srácok neve csak a bookletben szerepelt, a Pearl Jam nevet sehol máshol nem tüntették fel.

1996 nyarán megjelent a negyedik nagylemez, No Code címmel. Bár az album remek kritikákat kapott, hovatovább a toplisták éléről rajtolt, a korábbi lemezeken megszokottól eltérő stílusa miatt nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében. A lemezt követő turné sem sült el valami jól, köszönhetően a Ticketmaster-rel folytatott elhúzódó pernek, valamint a vonakodásnak attól, hogy hosszú hónapokat töltsenek az utakon.

1997 csendesen telt: a srácok többnyire kivonták magukat a reflektorfényből. Gossard megjelentette Interiors című második lemezét, Brad nevű csapatával. Az év végére a Pearl Jam befejezte új, keményebb muzsikát rejtő Yield című korongját. 1998-as megjelenésekor a kritikusok lelkesen fogadták, ám üzleti szempontból megbukott az anyag. Bár megjelenésének első hetében az eladási listák második helyén nyitott, később gyorsan eltűnt a süllyesztőben. Ennek ellenére - vagy épp ezért - a csapat egy aréna-turnéval támogatta a Yieldet, amelyről felvétel is készült – ez lett a Live on Two Legs. Jack Irons megromlott egészségére hivatkozva már nem vett részt a turnén, őt az ex-Soungarden-es Matt Cameron helyettesítette.

A Pearl Jam a pop felé is kacsintott egyet: megjelentették J. Frank Wilson klasszikusát, a Last Kiss-t egy kislemez formájában, az anyag pedig bearanyozódott. A csapat 2000-ben tért vissza igazán a Binaural című lemezzel. Az ezt követő amerikai és európai turnét rögzítették, amely egy dupla CD-s anyagon jelent meg.

 Pearl Jam fórum >
| pearl jam fórum | 2.734 üzi | belépek | új üzenet |
 zombee adatai szms küldés válasz 2014. október 27. - 19.00
üzenetei: 28641 db
alkotásai: 15 db
Volt egy rövid Temple Of The Dog újjáalakulás a hétvégén.

 

 
 motorhead3 adatai szms küldés válasz 2013. október 17. - 10.33
üzenetei: 3404 db
alkotásai: 0 db
Élvezzétek!!!!!!!!!!!!
 

 
 patton adatai szms küldés válasz 2013. október 8. - 18.04
üzenetei: 2695 db
alkotásai: 2 db
"Lightning bolt"
[2013]

01. Getaway
02. Mind your manners
03. My father's son
04. Sirens
05. Lightning bolt
06. Infallible
07. Pendulum
08. Swallowed whole
09. Let the records play
10. Sleeping by myself
11. Yellow moon
12. Future days


MP3
-->
http://rapidgator.net/file/f990a6c26322f9f4fe7234aec5532f49
 

 
| pearl jam fórum | 2.734 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.020155906677246 mp)