szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 my dying bride | hardcore/metál |
329
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Doom Metal, Death Metal, Szimfónikus Metal
alapítva: Nagy-Britannia, 1989

ajánlott bandák >
Anathema, Paradise Lost, Forgotten Tomb, Funeral, Katatonia, Opeth, Moonspell, Amorphis | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

A My Dying Bride nevű angol doom-death csodát 1989-ben alapította Calvin, Aaron, Andy és Rick. Ekkor még Abiosis néven zenéltek, és a jelenleginél is lassabb death metalt játszottak. Egy demó után nevet váltottak, és nem sokkal később, immár az imsert néven, hathavi próba után mindjárt rá is törtek eme gyanútlan birka világra a "Towards The Sinister" című demojukkal, majd hamarosan egy újabb ütést is bevittek, "God Is Alone" név alatt, és ezzel meg is alapozták azóta is ívelő zenei pályafutásukat.

Az első szélesebb körben is forgalmazott kiadványuk a '91-es "Symphonaire Infernus et Spera Empyrium" (ezen már Ade volt a basszeros) volt, majd nem sokkal később jött az első album, az "As The Flower Withers", ami ahhoz képest, hogy sima doom-metalnak lett szánva, messze túlhaladta saját stílusának addig ismert korlátait.

Egy rövidke turné után a banda újra stúdióba vonult, és készítettek egy újabb EP-t (ilyet nagyon szeretnek csinálni), ez volt "The Thrash Of Naked Limbs". A dolog igen sikeresnek ígérkezett, és már épp készültek az első saját Európa-turnéjukra, amikor a Rick, a dobos (még a klip forgatása alatt) balesetet szenvedett a csuklóján, és így be kellett dobnia a törülközőt.

A turné azért lement, mire az eszement, kategorizálás-buzi kritikusok elkezdték őket gothic-metalozni valamiért (ráadásul úttörő gothic-metal, vigyázzál). A zenekarnak hálistennek volt jobb dolga, mint stílushatározgatással szenvedni: pl. beszereztek egy újabb zenészt, nevezzük Martinnak, aki hegedűn és zongorán produkált.

A '93-as turné, amit az új "Turn Loose The Swans" című albummal csináltak, hatalmas siker lett, leszámítva egy kellemetlen autóbalesetet a havas úton, némi lopáskárt a felszerelésben meg egy jó adag megfázást...

A következő év aztán meglehetős csendben telt el, de semmiképp sem haszontalanul: egyrészt már megint kihoztak egy EP-t (I am The Bloody Earth), másrészt meg egész évben stúdióban csücsültek, és készültek valami olyasmire, amit aztán egyhamar nem fogunk elfeljteni lelkecskéim, ez lett az "The Angel and The Dark River". Ezen az albumon összvíz hat szám van, én először a Szigeten hallottam némelyiket, és emlékszem: csodálkoztam, miért fordulok úgy hirtelen befele azonnal� nem semmi volt élőben.

Ez az 1995 elején megjelent album szerintem azóta is egyértelműen a legjobb alkotásuk, amivel végleg feliratkoztak a metalzene nagyjai közé. Annak rendje s módja szerint csináltak belőle egy igen sikeres koncertkörutat, majd energiát nem kímélve újra stúdiózni kezdtek, az eredmény ezúttal a Trinity nevet kapta, igaz mondjuk ezzel nem kellett annyit dolgozni, ugyanis az első három EP újrakiadott anyagát tartalmazta. Az év végére aztán alkotói szabadságot terveztek, de pechükre kaptak egy felkérést, hogy legyenek már az Iron Maiden előzenekara, és ezt hát ugye nem utasíthatták vissza..

Az 1996-os új albumon a technikában próbáltak valami újat mutatni: a művészi érték emelése mellett a tisztább hangzásra koncentráltak (ezt hallgatom most. Ki tudja, miről beszél a közhelyes forrásom. Ez az album csak úgy egyszerűen jó, energikus, és max tisztább a hangzás, mint eddig volt, de tisztától távol áll. Sztem.) Az album aztán két turnét is megért (a Cathedrallal és a Sentenced-del), amelyek aztán áthúzódtak 1997-be, és akkor először az Újvilágba is eljutottak; menetelésük azonban megtörni látszott, amikor Rick egészségi állapota miatt végleg távozni kényszerült a dobosi posztról.

Aztán a stúdió és az új album felé félúton Martin is kilépett: így egy ideiglenes dobossal (Bill Law a Dominionból), és meglehetősen megfogyatkozva dolgoztak tovább az új művön, ami elég érdekes címet kapott�: "34,788%.. Complete". Ez egy, az elődeinél modernebb, változatosabb és ezért a rajongótábort erősen megosztó mű lett, amely megőrizte a korábbi súlyosságot és "szívderítő" hangulatot, csak egy kicsit másfajta világba helyezte át azt.

1999-ben jelent meg a hatodik album: a "The Light At The End Of The World�, amelyben már újraszervezett felállásban zenéltek: az Anathema addigi dobosa, Shaun Steels csatlakozott, jött még egy billentyűs is, név szerint Johnny Maudlin (akit aztán lecseréltek Sarah Stantonra, meg az album után jött még egy másodgitáros is, Hamish Glencross). Az album zeneileg visszatérést jelentett s The Angel.. és a Turn Loose.. közötti időszak My Dying Bride-jához, de semmiképpen sem visszalépést: a technikailag azóta rengeteget fejlődött, és az új felállásban energikusabb fellépést produkáló zenekar képes volt a korábbinál is erőteljesebb, lehengerlőbb, és legfőképpen... baljósan borongós hangulatot teremteni.

Ezt a vonalat szerintem sikerültebb, monumentális, fájdalmas dalokkal folytatta a 2001-es The Dreadful Hours, és a 2004-es Songs Of Darkness, Words Of Light, előbbinek végére az 1992-es "Return of the Beautiful" dalt is felvették újra.

A My Dying Bride ma:
Ének: Aaron Stainthorpe
Gitár: Andrew Craighan
Gitár: Hamish Glencross
Bassz: Ade Jackson
Dob: Shaun Steels
Bill: Sarah Stanton

[sarkanyfog]

 My Dying Bride fórum >
| my dying bride fórum | 892 üzi | belépek | új üzenet |
 patton adatai szms küldés válasz 2013. május 12. - 10.42
üzenetei: 2695 db
alkotásai: 2 db
"The manuscript"
[2013]

01. The manuscript
02. Var gud over er
03. A pale shroud of longing
04. Only tears to replace her with


MP3
-->
http://psychocydd.co.uk/details.php?id=e4f332be5ba520d5978ac3dedbaed65412d6fefc
 

 
 motorhead3 adatai szms küldés válasz 2013. február 1. - 6.31
üzenetei: 3520 db
alkotásai: 0 db
My Dying Bride – Készül az EP

A kultikus brit My Dying Bride stúdióba vonult, hogy elvégezzék a hamarosan megjelenő The Manuscrip-re keresztelt EP végső simításait.


A borító az énekes Aaron Stainthorpe keze munkáját fogja dicsérni, aki egy interjúban a következőket árulta el a friss anyagról: „Ezek a dalok nagyon hasonlítanak az A Map Of All Our Failures lemez szerzeményeihez, már csak azért is, mert egy tételt leszámítva ugyanakkor készültek. Az a kakukktojás.:) A dal egy tipikus és epikus death metal himnusz, kard- és csatabárdlóbáló nóta, középkori hangulattal megfűszerezve. Szinte látod magad előtt a helyszínt: egy havas hegyvidék elevenedik meg lelki szemeid előtt. Tele van hangeffektusokkal és mindenféle őrülettel, majdnem végig a death metalos vokál uralja a tételt. Adtunk egy svéd címet is neki, de mivel nem vagyok valami nagy nyelvtudós, ezért itt nem mondanám ki.:) Utána kell néznem még a megfelelő kiejtésnek”.
 

 
 patton adatai szms küldés válasz 2013. január 5. - 9.03
üzenetei: 2695 db
alkotásai: 2 db
Videó:

"The poorest waltz"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DHx1YdhrEAQ
 

 
| my dying bride fórum | 892 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.017706871032715 mp)