szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Itt volt a Cro-Mags, megnéztük
 
NYHC alapvetést nem illik kihagyni
Cro-Mags, Hanoi - 2018.06.27., A38 Hajó
Doyle Wolfgang von Frankenstein
 
Újra nálunk a klasszikus Misfits gitárosa
Doyle - 2018.08.04., Budapest, Robot
The Night Flight Orchestra
 
Kiváló dallamrock Soilwork és Arch Enemy tagokkal
The Night Flight Orchestra - 2018.12.11., A38 Hajó
YOB novemberben!
 
Meggyötört, de reményteli stoner/doom novemberre
YOB, Wiegedood - 2018.11.07., Budapest, Robot
Jön az Armored Saint
 
John Bush és Joey Vera eredeti zenekara is fellép nálunk
Armored Saint - 2018.11.08., Budapest, A38 Hajó
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 katéter | rock/alternatív |
36
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Punk
alapítva: Magyarország, 1999

ajánlott bandák >
Auróra, Hétköznapi Csalódások, 193 Cella, Barackca, HétköznaPI CSAlódások, Hatóságilag Tilos, Prosectura, Alvin és a Mókusok | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

A ZENEKAR

A KATÉTER zenekar 1999 februárában alakult Tatabányán, miután az elzőzményének tekinthető TOLUOL punk zenekar (1995-1998) feloszlott. Zenei stílusunk a gyors, energikus, dallamos punk zene, amely a '70-es évek britt punkjából merít. A rendkívül agresszív politika és médiaellenes szövegvilág az idők során mindvégig megmaradt. A zenénkben apvető arculatváltás a zenekar megalakulása óta nem történt.

A KATÉTER zenekar az alábbi tagokból áll:

Darabos Tamás Zoltán (Bogyó): gitár, ének,
Trombitás Gyula: basszus, vokál,
Ekk Lajos: dobok

A kezdetek óta több tagcsere is történt zenekaron bellül. Az évek során velünk zenéltek az alábbi tagok:

Pintér Tamás (Pimpi) - dobok (1999 - 2001)
Kelemen Ápri (Sergió) - ritmus gitár (2005)
Papp Albert - ritmus gitár (2006)
Delbó István - basszus (1999 - 2008)
Ekk Róbert - basszus (2008 - 2009 )
Inges Péter - bónusz basszus

KONCERTEK

Még alakulásunk évében megrendeztük első koncertünket Tatabányán, a Puskin Művelődési Házban, melyet számos másik követett.

Megfordultunk Ajkán, Celldömölkön, Csolnokon, Csongrádban, Dorogon, Dunakeszin, Dunaújvárosban, Egerben, Esztergomban, Érden, Fehértón, Fóton, Gödölőn, Gyömrőn, Győrben, Győrszentivánon, Hatvanban, Jánossomorján, Jászárokszálláson, Kapuváron, Kazincbarcikán, Kálon, Kaposváron, Kisbéren, Komáromban, Komlón, Lajosmizsén, Lengyelben, Lőrinciben, Maglódon, Mosonmagyaróváron, Miskolcon, Nagyvázsonyban, Oroszlányban, Őskün, Pakson, Pécsen, Salgótarjánban, Siófokon, Szákszenden, Szegeden, Szegváron, Székesfehérváron, Szombathelyen, Szőnyben, Tapolcán, Tatabányán, Tatán, Tiszafüreden, Visegrádon, Várpalotán, Zalaegerszegen és Budapest számos klubjában.

A zenekarral idáig több mint 200 koncertet adtunk az ország legkülönbözobb pontjain.

A KATÉTER tagjai nem csak zenészként, de koncertszervezőként is kivették a részüket a punk szintérből. Legfontosabb rendezvénysorozataik a Tatabányán üzemeltetett Daráló Klub, ami 2002 és 2007 között a tatabányai underground egyik meghatározó helye volt, lehetőséget adva sok fiatal vagy ismertebb punk és hc zenekarnak, illetve a 2006 óta évenként megrendezett Dinamo Punk-Rock Fesztivál, amely a hazai legjobb punk zenekarok mellett számos külföldi zenekart is vendégül látott.
Ezek a rendezvények mind allulról szervezett, a punk szinteret segítő nonprofit rendezvények voltak.

TURNÉK KÜLFÖLDÖN

2004 júliusában az ALBERT FISH zenekar meghívásából egy 2 állomásos koncertturnét zavartunk le Portugáliában a tapolcai ISZONYAT zenekar társaságában. As első koncert Cascaiban (Liszabon külvárosa), a második Ferreira do Alentejoban volt.

2005 szeptemberében a német POGORADIO, illetve PUNKROCK GUIDE FANZINE meghívásából egy nagyon jó koncertet adtunk Mannheimben a JUZ nevű underground szórakozóhelyen a BELFEGOI zenekar társaságában.

2006-ban számos külföldi koncertünk volt elsősorban a környékbeli országokban. Szlovákiában több fellépésünk volt Kolárovóban a Chikago Pubban és a Malom Fesztiválon. Meghívást kaptunk továbbá Dobrohostba az V. Punk Islandra.
Ugyanebben az éven eljutottunk elsőként Szerbiába is, ahol a zentai Zeppelin Klubban adtunk koncertet.
Májusban a No Man’s Band zenekar meghívásából egy kétállomásos koncert hétvégét adtunk Romániában. (Timisoara és Lugoj)

2007-re már rendszeresen tudtunk játszani Szovákiában (Kolárovó, Nové Zámky) és Romániába is ismét el tudtunk jutni (Timisoara, Bistria).
Júliusban meghívást kaptunk a Zentai Ifjúsági Napokra Szerbiában, ahol több mint 600 ember elött adtunk egy felejthetetlen partyt.
Októberben pedig egy 6 állomásos turnét zavartunk le a THE SNOBS zenekar társaságában Németországban, Lengyelországban és Szolvákiában. (Bitterfeld, Berlin, Leipzig, Finsterwalde, Rybnik, Kolárovó)

2008-ban inkább a környékbeli országokban adtunk koncerteket. Év elején a TOLERANCIA zenekartól meghívást kaptunk Szerbiába (Magyarkanizsa), majd Romániában folytatódott a balkán turné. (Temesvár, Déva) Az év második felében pedig Szlovákiában fordultunk meg több alkalommal. (PRD FEST - Palakirovó, Gúta, Érsekújvár)

2009 tavaszán egy három állomásos koncerthétvégét tudhattunk magunkénak Csehországban és Németországban a THE SNOBS, illetve a szlovák PRIKÁZANÝ SMER zenekarok társaságában. (Finsterwalde, Praha, Bitterfeld)

KIADVÁNYOK

2000 nyarán jelent meg a zenekar debütáló albuma "JOGOSAN DÜHÖS" címen, amely 16 számot tartalmazott. A lemez sikeres fogadtatása meghatározó volt a zenekar pályafutása szempontjából, hiszen a legnépszerűbb 5-6 dal a mai napig a KATÉTER koncertek elhagyhatatlan részét képezik.

2002 nyarán ismét stúdióba vonult a banda, és egy 14 számot tartalmazó hanganyagot rögzítetett. A zenekar "JÓSZERENCSÉT!" címet viselő második albuma 2002 novemberében jelent meg, a KATÉTER összes kiadott anyagához hasonlóan szerzői kiadásban. A "JÓSZERENCSÉT!" az elősző felvétel egyenes folytatásának tekinthető. A lemezen megjelent dalok közül többel a mai napig találkozhattok a zenekar koncertjein.

2003-ban a zenekar 3 számmal képviseltette magát egy portugáliában megjelent és terjesztett STREET LOYALITY című punk válogatás lemezen két portugál, két spanyol és egy cseh zenekar társaságában. A válogatás lemez tudomásunk szerint ezres példányszámban jelent meg és fogyott el.

2005-ben a zenekar kiadott egy koncertlemezt "MI VAN MÁ?" címmel, aminek anyagát még 2002-ben rögzítették Kálon a Pálma Sörözőben. A lemez 20 + 1 számot tartalmaz a korábban megjelent albumokról összeválogatott műsorban. A háttérben egy lelkes rajongó végig a lemez címadó mondatát kiabálta. Ez a csatakiáltás a mai napig felhangzik a KATÉTER koncerteken.

2007 őszén jelent meg a zenekar harmadik studio albuma “EMBER EMBERNEK FARKASA” címen. A lemezen 14 teljesen új saját szerzemény hallható, amely az első két album zeneileg és szövegileg kiforrottabb folytatásának tekinthető, bár technikailag és minőségben messze fellülmúlja azokat. A felvételt a zenekar saját erőből szerzői kiadásban jelentette meg saját tervezésű, nyomdában készült borítóval, gyárban nyomott korongokon. Az albumot a ROCKGYÉMÁNTOK zenei magazin kritikusai 10 pontból 10-estre értékelték, ami nagy elismerés a sokszor zeneileg annyira lebecsült punk színtér felé...

RÓLUNK ÍRTÁK

Számos kritika, és interjú készült rólunk, illetve velünk hazai és külföldi underground zine-ok által. Magyar újságok közül a Pókháló, a Napocska, a Magyar Taraj, a Radical Roots, a Punkland, Skinbomb, Torz kitörés, Knucleduster, a MyChaos, és a Punk & Skins zineok érdeklődtek irántunk, míg a határon túlról a cseh Bulldog fanzine, a német Punkrock Guide, illetve a szlovák Warrior fanzine és Szabad Akarat közölt le velünk kapcsolatos írásokat. Internetes portálok közül a PunkFórum-tól, as Elvis Punk Site-tól, és a Zenemagazintól kaptunk idáig kérdéseket.

KONTAKT

www.kateter.hu
www.myspace.com/kateter
bogyo(kukac)kateter(pont)hu

 Katéter fórum >
| katéter fórum | 58 üzi | belépek | új üzenet |
 petyacella adatai szms küldés válasz 2013. augusztus 24. - 15.11
üzenetei: 388 db
alkotásai: 0 db
http://www.youtube.com/watch?v=GEUNd5YGcdM
 

 
 sladkapani adatai szms küldés válasz 2011. március 24. - 10.56
üzenetei: 1413 db
alkotásai: 9 db
Akinek van kedve, és közel lakik Komáromhoz, április 1.-jén Komárno(SK) -ban bulit csap a Konflikt a szintén szlovák és mostanság személyes kedvenccel, kiknek Fatal Err0r a nevük, illetve fellép még egy szlovák metalcore banda az Apokryf, akikre még sosem tudtam nem jót bulizni, valamint egy magyar banda a Katéter, kiket nem sikerült Győrben megnézni és utoljára már nagyon régen, Dinamó fesztiválon láthattam. Belépő 5 euró, ami szerintem egész korrekt (1350 FT)!
Én ott leszek!
 

 
 zetor adatai szms küldés válasz 2010. január 25. - 16.41

előzmény | petyacella - 2010. január 23. - 18.43 |

üzenetei: 9575 db
alkotásai: 3 db
pont egybe esik a hitellel
 

 
| katéter fórum | 58 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.81493997573853 mp)