szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer, Anthrax
 
Zseniális bulin búcsúzott a thrash metal legendája
Slayer, Anthrax - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
 
 

⚠️ Zajlik záróra ⚠️

Több mint 20 év után, 2019. július 1.én végleg elbúcsúzik a Zajlik.hu. Ha szeretnél bármit letölteni vagy megőrizni (fotók, zenék, írások, stb.) ezt a záróra előtt tedd meg!
 
 
 
 glenn hughes | rock/alternatív |
11
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Hard Rock
alapítva: Nagy-Britannia

ajánlott bandák >
Dream Theater, Tool, Ozzy Osbourne, Skid Row, The Haunted | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

Glenn Hughes 1952. augusztus 21-én született az angliai Cannock városában. Tizenhat évesen már ott is hagyta az iskolát, és különböző helyi csapatokban zenélt. Ezek egyike, a Finders Keepers elnevezésű formáció Trapeze-re változtatta a nevét, és világhírre tett szert. A banda illusztris tagsága (Hughes mellett a leendő Whitesnake gitáros Mel Galley és a 70-es évek végén a Judas Priesthez csatlakozó Dave Holland dobos is tagja volt a zenekarnak) összesen három albumot jelentetett meg, amelyek közül főként a "You Are the Music, We're Just
the Band" (1972) keltett komoly feltűnést.

1973 júniusában ketten is kiléptek a Deep Purple-ből, nevezetesen Ian Gillan és Roger Glover. A csodálatos hangjáról és virtuóz basszusgitár-játékáról híres Glenn jelentkezett az együttes hívására, visszautasítva az Electric Light Orchestra ajánlatát. Ezzel egy időben David Coverdale énekes is beszállt Ian Gillan helyére, és a Deep Purple alkotóerejének újabb csúcsához érkezett. A "Burn" album kétségkívül minden idők egyik legjobb Purple anyaga, ahogy az azt követő "Stormbringer" is lenyűgöző lett. Előtérbe került Glenn Hughes szinte határtalan hangterjedelmének és a frontember David Coverdale-nek az új dalokhoz kitűnően illeszkedő bluesos orgánumának meglepő kombinációja, és a két hang verhetetlen párost alkotott. "David Coverdale kétségkívül nagyszerűen tud üvölteni, de a magas fekvésű részekkel nem boldogult. Ekkor kerültem én a képbe. Úgy gondolom, mi voltunk a tökéletes kombináció" – vallja Hughes.

Hughes ezen kívül egy funkysabb irányba is terelte a Deep Purple-t, ami alighanem az egyik fő oka volt annak, hogy Ritchie Blackmore gitáros 1975-ben elhagyta a csapatot, és megalakította a Rainbow-t. James Gang egykori gitárosa, Tommy Bolin vette át Blackmore helyét, és már az új felállás rögzíti a "Come Taste the Band" korongot (1975). 1976-ban Bolin heroin-túladagolás következtében meghal. A tragédia egyben a Deep Purple végét is jelenti. "Tommy volt a legjobb barátom. Mintha a testvérem lett volna" – emlékezik Hughes. "Nem is tudtam, hogy heroinozott. Halála életem legnagyobb megrázkódtatását jelentette".

A banda feloszlása Hughes vég nélküli utazásának kezdete volt a teljes hard rock és heavy metal színtéren át. Szinte lehetetlen felsorolni az összes zenekart, projektet és mások által készített szólólemezt, amelyen az évtizedek során szerepelt. A sor a Black Sabbath "Seventh Star" albumától (1986) a KLF Amerikában megaslágerré vált "America: What Time is Love" számáig terjed, ez utóbbiban a KLF elnevezte őt "a Rock Hangjának".

Szólóanyagai is hatalmas sikert arattak, kezdve a funky rockos "Play Me Out"-tal (1977), a legendás "Hughes/Thrall" rocklemezen át (amelyet Pat Travers egykori gitárosával, Pat Thrallal készített 1982-ben), egészen az 1994-es "Burning Japan Live" albumáig. 1995-ben jelent meg a soul-osabb "Feel", a közelmúltban pedig a "Return of Crystal Karma" (2000). A 2001-es "Building the Machine"-t különleges intenzitás jellemezte, köszönhetően a funk és soul világában tett kirándulásnak, és a korong világszerte határtalanul lelkes visszhangra talált. Legutóbbi szólólemeze, a "Songs in the Key of Rock" ismét a 60-as és 70-es évekbeli funk rock iránti rajongásáról tanúskodik. "A 70-es években élek. Annak a kornak a ruháit hordom, annak a kornak a zenéjét játszom, és annak a kornak a szelleméhez térek vissza, csak éppen az akkori életstílus csapdáit kikerülve". Erőteljes visszakanyarodás Glenn rock and roll gyökereihez. Az albumon Glenn védjegyszerű éneke hallható, ötvözve egy régies, mégis friss megközelítéssel, amely magának a Rock and Rollnak a lényegét ragadja meg.2004 elején Glenn úgy érezte, eljött az ideje egy DVD kiadásának. Egy Los Angelesi koncertet rögzített, amelyen olyan rajongók előtt játszott, akiket a weboldalán keresztül válogatott ki. A koncertprogram egy utazás Glenn pályáján át, kiemelt szerepben legutóbbi szólólemezével (SITKOR). Hallható itt a jellegzetes lélekkel teli ének és a Red Hot Chili Peppers csodadobosa, Chad Smith által ütött feszes funkys ritmusok. Glenn gyakran mondja: "Engem élőben kell látni ahhoz, hogy az ember teljességgel megértse, amit csinálok". Az eredmény a "Soulfully Live in the City of Angels".

2004 tavaszától nyárig Glenn, valamint Chad, JJ Marsh, Dave Navarro és Ed Roth összegyűlt, hogy elkészítsék azt a lemezt, amely Glenn szavaival élve "pályám legátfogóbb albuma". A dalokat élőben vették fel a stúdióban. A korong mélysége döbbenetes, a dalok roppant erősek, a hangszeres játék és az ének pedig csúcsteljesítmény. "Valóban úgy érzem, ezen a lemezen valami különlegeset sikerült alkotnom. A korong elkészítése számomra alázattal teli élmény volt". Glenn rajongói, újra és újra hallgatva az albumot, azt az intenzitást és nyers érzést tapasztalják meg, amelyre egyedül Glenn Hughes képes. Oltsd le a fényeket, zárd be az ajtót, és hangolódj rá a "Soul Mover"-re!


 Glenn Hughes fórum >
| glenn hughes fórum | 70 üzi | belépek | új üzenet |
 zombee adatai szms küldés válasz 2017. augusztus 10. - 11.26
üzenetei: 28997 db
alkotásai: 15 db


 

 
 faffy adatai szms küldés válasz 2008. június 2. - 22.28
üzenetei: 1563 db
alkotásai: 0 db
és most kritika is
http://www.shockmagazin.hu
 

 
 zombee adatai szms küldés válasz 2008. május 26. - 12.21
üzenetei: 28997 db
alkotásai: 15 db
Love Communion

 

 
| glenn hughes fórum | 70 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.013751983642578 mp)