szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 gamma ray | hardcore/metál |
112
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Speed Metal, Power Metal
alapítva: Németország, 1988

ajánlott bandák >
Helloween, Edguy, Iron Maiden, Hammerfall, Stratovarius, Sonata Arctica | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

A Német Helloween együttesből 1988-ban kiváló Kai Hansen az alapítótag. Legendás gitáros és énekesnek sem utolsó. A Speed/Power metal banda több tagcsere utáni mai felállása: Henjo Richter, Kai Hansen, Daniel Zimmermann, Dirk Schlächter

1988-ban, miután négy évet a Helloween zenekarral töltött, a gitáros és zeneszerző Kai Hansen kiszállt a bandából, a hosszas, gigászi turnékra hivatkozva. Ezzel egyidőben, Hansen megalakította saját projectjét, a régi barát Ralf Scheepers (énekes, ma Primal Fear), Uwe Wessel(basszusgitár) és Matias Burchard (dob) közreműködésével. Kezdetben Kai nem akarta, hogy a project egy aktív zenekarrá fejlődjön, de a nyugodt atmoszféra, és hogy a felvételek simán lezajlottak, egyértelművé tették: megalakult a Gamma Ray.

1990-ben kiadták a Heading For Tomorrow debütöt, ami nagy sikert aratott, különösen Németországban és Japánban. Amíg a Helloween új stílussal állt elő a Chameleon lemezen (elég durva kritikákat kapott...), addig Kai továbbvitte a klasszikus Helloween vonalat: melodikus és bombasztikus power metal, pozitív és kritikus szövegekkel, fantasztikus gitármunkával és csodálatos vokállal.

(Folyt. köv.)

 Gamma Ray fórum >
| gamma ray fórum | 456 üzi | belépek | új üzenet |
 zombee adatai szms küldés válasz 2015. szeptember 18. - 14.35
üzenetei: 28947 db
alkotásai: 15 db


 

 
 motorhead3 adatai szms küldés válasz 2014. március 28. - 6.49
üzenetei: 3520 db
alkotásai: 0 db
http://www.hardrock.hu/?q=node/26008
 

 
 motorhead3 adatai szms küldés válasz 2012. december 4. - 6.20
üzenetei: 3520 db
alkotásai: 0 db
Ismét közösen érkezik Budapestre a német fémzene két nehézsúlyú veteránja, a Helloween és a Gamma Ray. A 2013 elején új albummal is jelentkező heavy metal csapatok március 19-én játszanak majd a Pecsa Music Hallban, a brazil Shadowside felvezetését követően.
Bár a Helloween vagy a Gamma Ray koncertjei eleve nem szomorkodós hangulatúak, de ha ez a két banda egy este játszik valahol, az még tovább fokozza a remek hangulatot. Pontosan ez történt néhány évvel ezelőtt a Hellish Rock turnén: ünnepi hangulatú, vidám mulatsággá alakult a koncertsorozat mind a 95 állomása, 34 országban világszerte. Nem csoda tehát, hogy a két zenekar 2013-ban újra együtt vág majd neki a nagyvilágnak.
Az 1984 óta működő Helloween gyakorlatilag a szélsebes heavy metal, vagyis a power metal európai pionírjának tekinthető. Műfajteremtő első albumaik, azaz a két részes Keeper of the Seven Keys mestermunkaként vonultak be a heavy metal történetébe. A zenekar eddigi pályafutása alatt 5 millió lemezt adott el, és ez a szám továbbra is növekszik, hiszen időről időre új lemezekkel jelentkeznek.
A legfrissebb kiadvány, a Straight Out Of Hell 13 új dalt tartalmaz, és a tervek szerint 2013 januárjában jelenik meg. A dalok jórészt a műfajnak megfelelően gyorsak és kemény hangzásúak, de lemez változatosságát garantálja, hogy a dalszerzésben négy tag is kivette a részét. A lemezen jól érezhető, hogy remek hangulatban készült, olyan zenészek által, akik élvezik amit csinálnak. Az alapító gitáros, Michael Weikath szerint „a Straight Out Of Hell konzekvens folytatása az előző két kiadványnak, és bár az új dalok a 2010-es 7 Sinners irányát viszik tovább, ezt kevésbé elborult, sokkal pozitívabb hangulatban teszik.” Az új albumnak egy limitált példányszámos bővített verziója is megjelenik majd, melyen két bónusz tétel található, köztük a Burning Sun Hammond orgonán előadott változata, a nemrég elhunyt Jon Lord emlékezetére.
A lemez nyitódala, a Nabataea a nabateusok ókori civilizációját és kőbe vésett fővárosukat, Petrát idézi meg: a csak nemrég felfedezett hatalmas sziklaépületekkel kapcsolatban mind a mai napig számos legenda és mítosz kering, és ezek ihlették a hét perces szerzeményt. A dalhoz a tervek szerint videó is készül majd a későbbiekben!

A március 19-ei koncert másik főszereplője, a Gamma Ray erős szálakkal kapcsolódik a Helloweenhez, hiszen mindkét zenekar Hamburgból származik, és a Gamma Ray-t éppen egy egykori Helloween tag, Kai Hansen hozta létre 1988-ban. A nemrég dobos cserén átesett, és immár Michael Ehre-t a sorai közt tudó brigád a terv szerint szintén még a budapesti koncert előtt, februárban ad ki új lemezt. A napokban pedig egy koncert DVD-jük jelent meg: a Skeletons & Majesties Live című kiadvány !!!
A közös világkörüli turné tavasszal, Európában indul, és köszönhetően a két banda közötti jó viszonynak, a zenészek nagyon várják már a közös fellépéseket. Weikath elmondása szerint „legutóbb a színpadon és a színfalak mögött is igazán különleges és kellemes volt a hangulat. Most megismételhetjük ezt partit, amit már nagyon várunk!” Kai Hansen, a Gamma Ray főhőse hozzátette: „A 2008-as Hellish Rock turné a zenekar történetének egyik csúcspontja volt, és csakúgy mint akkor, most is teljesen meg fogunk majd vadulni a színpadon!”
A két heavy metal veterán előtt egy csinos énekesnő által vezetett brazil csapat, a Shadowside játszik majd. A hard rock és thrash metal jellemvonásokat is magán hordozó heavy metal együttes harmadik, Inner Monster Out című lemezét mutatja be a Pecsa Music Hall színpadán.

a Livesounds bemutatja: Hellish Rock Tour Part II.
2012. március 19., kedd 19 óra
Budapest, Pecsa Music Hall
Helloween, Gamma Ray, Shadowside koncertek
Belépő: december 31-ig 6900 Ft, január 1-től 7500 Ft, a helyszínen 7900 Ft.
Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.
 

 
| gamma ray fórum | 456 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.015676021575928 mp)