szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 ensiferum | hardcore/metál |
322
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Death Metal, Power Metal
alapítva: Finnország, 1995

ajánlott bandák >
Kromlek, Finntroll, Children Of Bodom, Korpiklaani, In Flames, Moonsorrow | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

A finn zenekar megalapításának ötlete 1995-ben pattant ki Markus Toivonen gitáros agyából (aki korábban egy ”Dark Reflections” nevű heavy metal feldolgozászenekarba játszott). Markusra nagy hatással volt a finn népzene és az akkoriban még kevésbé népszerű melódikus black/death metal is(pl a Dark Tranquillity, vagy a korai Amorphis). Elsőként felkérte előző zenekarának dobosát, Kimmo Miettinen-t, hogy csatlakozna-e (az általa csak heroikus folk-death stílusúnak aposztofált) új zenekarához, ő pedig igent mondott. Ezután egyik közös barátjuk, Sauli Savolainen csatlakozott hozzájuk basszusgitáron, így már megvolt a zenekar magja. A probléma csak az volt, hogy nem volt nevük. Egy nap amikor Markus Sauli lakásán volt, szemet szúrt neki a polcon egy könyv. Egy latin szótár volt. Találomra felnyitotta a könyvet, és az első szó amit megpillantott ez volt: Ensiferum. Markusnak megtetszett ez a szó, különösen azután, hogy elolvasta a jelentését(Kardforgató), így felvették ezt a nevet.
A próbák 1996-ban kezdődtek meg egy helsinki ifjúsági központban(ahol Markus korábbi zenekara is próbált). nemsokára elkészült 3 dal(Knighthood, Old Man(Väinämöinen), Frost). Ekkortájban figyelt fel Markus Jari Mäenpää-ra (aki akkoriban egy Immemorial nevű bandában nyomult, és nem mellesleg egy tapasztalt gitáros volt), és felkérte a zenekarba énekesnek és másodgitárosnak. Jari elfogadta az ajánlatot, és sok jó ötletet is hozott a zenekarba. Mindemellett jó szövegírónak is bizonyult(az Old Man c. dalra új szöveget is írt, valamint a többi meglévőben is itt-ott módosított). Még ebben az évben megtartották első koncertjüket is, a jól ismert ifjúsági központban(a műsoruk igen rövid volt, mivel csak egyetlen számuk volt még kész).
1997 elején Jarinak be kellett vonulnia a hadseregbe, így a banda egy kisebb kényszerpihenőre ment, amit a tagok arra használtak hogy tovább fejlesszék egyéni tudásukat(két nemhivatalos koncertet is adtak ekkor, igencsak érdekes felállással...). Ősszel Jari leszerelt és hazatérhetett, így újra együtt volt a csapat. Ezután elkészítették elsó demójukat, amely tartalmazta a korábban megírt három nótát. ezt később sikerült 300 példányban értékesíteniük.
A demó megjelenése után, 1998-ban újabb koncertek következtek, valamint néhány új dal is született, de kisebb megtorpanások voltak a zenekar életében, mivel Kimmo akkoriban csatlakozott az ArthemesiA nevű együtteshez, Sauli pedig elfoglalt volt a tanulmányaival és a munkájával. az ArthemesiA korábbi dobosa, Oliver Fokin ekkor elvállalt néhány próbát a srácokkal, majd az események fokozatosan követték egymást, mindaddig amíg Oliver az Ensiferum állandó dobosa lett(mondhatni a két banda dobosai helyet cseréltek). Nem sokkal később Sauli úgy döntött,lelép, mert saját bevallása szerint már nem volt olyan lelkes a zenekarral kapcsolatban. helyére a korábbi dobos, Kimmo kisöccse, Jukka-Pekka Miettinen került, aki akkor még 14 éves volt csupán. Még idén új próbahelyet is szereztek maguknak, egy korábbi háborús bunkerben.
1999-ben új demót rögzítettek, amely 4 számot tartalmazott. részt vettek egy tehetségkutatón is, a számok írása pedig gyorsan ment. még az év végén elkészíették a harmadik demót is, immáron új logóval. Ennek már igen pozitív visszhangjai voltak, sok helyen a hónap demójának is megválasztották, ezzel felkeltették a Spinefarm kiadó érdekődését. Ezután egy sikeres tehetségkutató következett, ami már kétségtelenné tette a zenekar elszántságát a kiadó szemében. Nem sokkal később megszületett a szerződés is. 2000-ben elkészült az első nagylemez, amely főleg a demók dalait tartalmazza újrafelvett változatban(immár egy profi stúdióban). ezen a korongon olyan vendégzenészek is hallhatóak mint Trollhorn(Finntroll, Moonsorrow), valamint néhány népzenész. 2001-ben napvilágot is láthatott a CD, a kritikusok pedig szinte mindenhol a vártnál jobban fogadták.Nem sokkal a lemez megjelenését követően egy új taggal is bővült az ekkor már ötösfogat, ez pedig egy szintis hölgy volt, Meiju Enho.
Egészen 2003-ig a banda néhány koncert kivételével nem nagyon hallatott magáról, majd 2003 nyarán Dániába utaztak a második album felvételére. Az ok, hogy miért kellett külföldön rögzíteni az anyagot a stúdió tulajdonosa, Flemming Rasmussen szakértelme volt, aki korábban többek között a Metallicával is dolgozott együtt. A lemez elkészülte után azonban Jari Mäenpää gitáros/énekes sajnáltos módon távozott a zenekarból, miután a közelgő turnéra nem tudta elkísérni a többieket szólóbandája, a Wintersun iránti szorosabb elkötelezettségei miatt. Mivel közelgett a korábban lekötött európai turné a Finntroll és a The Wake társaságában, sürgősen kellett valakit keresni aki kisegíti a zenekart az énekesi illetve másodgitárosi poszton. Ez az ember pedig nem lett más, mint a Norther főnök Petri Lindroos. A turnén(ami egyébként magyarországot is érintette) jól helyt állt, így ezután ő is teljes jogú taggá vált.
2005-ben ismét tagcserék nehezítették az együttes dolgát, megváltak ugyanis a teljes ritmusszekciótól. Az új dobos Janne Parviainen, a basszgitáros pedig Sami Hinkka lett.
2006-ban készült el az Iron utáni első hanganyag, a Dragonheads EP, amely egy új szerzeményt és korábbi, a debütalbmuról lemaradt demós számok újrafelvett változatát tartalmazza, valamint egy Amrophis feldolgozást. Még ebben az évben megjelenik a banda első DVD-je, amelyet a tíz éves fennállást ünneplő koncerten rögzítettek, a következő sorlemezt pedig 2007 elejére ígéri Markus.

 Ensiferum fórum >
| ensiferum fórum | 954 üzi | belépek | új üzenet |
 sanctus adatai szms küldés válasz 2017. július 26. - 12.38

előzmény | zombee - 2017. július 24. - 23.09 |

üzenetei: 6851 db
alkotásai: 0 db
Jajj, hát a Nanowarnak vannak hasonló jó címei :) The True Forest Of The Only True Metal And The Other Heavy Minerals
 

 
 zombee adatai szms küldés válasz 2017. július 24. - 23.09
üzenetei: 28976 db
alkotásai: 15 db


Igazán nem lehet megvádolni a dalt azzal, hogy jó.
 

 
 zombee adatai szms küldés válasz 2016. január 12. - 8.56

előzmény | johnnyr - 2016. január 12. - 2.48 |

üzenetei: 28976 db
alkotásai: 15 db
Honlapon ennyit írtak. :)
 

 
| ensiferum fórum | 954 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.0066452026367188 mp)