szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 anthrax | hardcore/metál |
150
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
stílusok: Thrash Metal
alapítva: Amerikai Egyesült Államok, 1981

ajánlott bandák >
Fates Warning, Overkill, Slayer, Souls At Zero, Metallica, System Of A Down, Pantera, In Flames, Iron Maiden | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

Az Anthrax a 80-as évek elején alakult New York-ban. A banda gerincét Scott Ian gitáros, és Charlie Benante dobos alkotja. Melléjük szegődött Dan Lilker basszeros, Dan Spitz gitáros és Neil Turbin énekes, ezzel a Lépfene megkezdte tevékenységét. 1984-ben jelent meg első lemezük, a Fistful Of Metal az Island Records-nál. Ezzel a lemezzel rögtön a thrash metal élvonalába kerültek, a műfaj sztárjai lettek a Slayer, Metallica, Megadeth hármas mellett.

1985-ben adták ki az első igazi klasszikust, a Spreading the Disease-t, amin már Joey Belladonna énekelt, basszusgitáron pedig Frank Bello pengetett. Míg pályatársaik halálosan komolyan vették magukat, az Anthrax Hawaii-mintás ingben és rövidnadrágban tombolt a színpadon, képregényekről és Stephen King regényekről énekeltek, nagy adag humorral. Az 1987-es Among the Living talán a klasszikus felállás fő műve, olyan slágerekkel, mint az Indians, az Efilnikufesin, vagy a mosh himnusz Caught in a Mosh. 1988-ban jelenik meg a State Of Euphoria, mely bár zseniális, mégis akkoriban megosztotta a kritikusokat és a közönséget egyaránt. Ekkortájt már érezhető volt a feszültség Belladonna és a zenekar többi tagja között. Ennek ellenére a 90-es Persistence Of Time-on még együtt vannak. Nevükhöz fűződik a rap és a metal első igazi ötvözése is, a Bring the Noise kislemezen a Public Enemy-vel közösen.

A szakításra 1992-ben kerül sor, Belladonnát az Armored Saint énekese, John Bush váltja. Új kiadónál, az Elektra-nál jön ki a Sound of the White Noise, amiből ismét rengeteg fogy, az énekesváltás nem okozott törést. A lemez megjelenését követően Spitz is lelép, évekig négyesben működik a banda. 1995 a Stomp 442 éve lehetne, de a kiadó nem támogatja kellőképpen a lemez promócióját, így a várt (és jogos siker) elmaradt, szerencsére a magyar rajongók nem maradtak ki belőle, mivel 1996. március 6-án a lemez turnéjával az Anthrax első ízben Budapesten is fellépett a Pecsában. Ott is hagyják az Elektrát, és aláírnak egy kicsiny, független kiadónál, ami épp a 98-as Volume 8: The Threat Is Real megjelenése után gyorsan csődbe is megy. Egy válogatáslemezt is kiadnak egy másik kiadónál, ami hasonló sorsa jut, mint elődje. Ekkor merül fel először Belladonna visszatérése, egy turnéról is szó van, két énekessel, végül minden marad, ahogy volt. Elmondhatjuk, ezek nem az Anthrax évei voltak. De nem adják fel. 2002-ben ismét teljes lesz a felállás, gitáros érkezik Rob Caggiano személyében. Sikerül több évnyi kínlódás után végre egy komoly kiadót találni a Nuclear Blast személyében is, minden adott tehát, hogy a siker is megérkezzen. És nem is kell neki kétszer mondani, a 2003-as We’ve Come for You All lemez friss, élettel teli, a Bush-korszak legjobbja, hatalmas siker ismét. A lemez turnéja során hazánkban is felléptek az utolsó előtti SummerRocks Fesztiválon, majd egy évvel később a Szigetre is beugrottak, csak úgy. A turné chicagoi állomásán felvételek is készültek, a Music Of Mass Destruction CD/DVD-hez. 2004 tavaszán a banda stúdióba vonult, hogy rögzítsen pár klasszikus nótát Bush-sal is, a The Greater Of Two Evils c. válogatásra, melyre a nótákat a rajongók szavazatai alapján választották ki. A felvételek után Bello távozott a Helmet-be. Utóda Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning).

2005. tavaszán váratlanul összeállt a klasszikus (1985-92) felállás, Belladonna, Spitz, de még Bello is visszatért. Az eredeti terv mindössze egy jubileumi koncert volt, természetesen a jelenlegi tagok részvételével is, ami később egy egész turnéra módosult, még mindig ebben a felállásban. Bush, és a többiek nem kértek belőle, így az Anthrax a klasszikus felállásban volt kénytelen nekivágni a nagyvilágnak. A vélemények megoszlottak, őszinte egymásra találás, vagy a klasszikus felállású turnéért kifizetett nagyobb összegek a felelősek. Ami bizonyos: az Anthrax remek formát mutat a színpadon, a 2005-ös mezőtúri koncertjük igen pazarul sikerült, a turné egyik állomásán rögzített Alive 2 DVD pedig remek koncertanyag egy remek együttestől.
2007 januárjában végül Belladonna kilépett, átmenetileg Corey Taylor, a Slipknot/Stone Sour frontember neve is felmerült. 2008 elején végül bejelentették az új énekest, Dan Nelsont, aki korábban a Devilsize és discipline zenekarokban telejsített. Május végén az Iron Maiden előtt debütált az új felállású banda. A közös munka is elkezdött lassan, a banda 2008 novemberében vonult stúdióba, hogy felvegye a Worship Music-ot, aminek 2009 májusában kellett volna megjelennie. Időközben azonban tisztázatlan körülmények között megváltak Nelson-tól, és újra Bush volt az énekes, ám ez sem tartott sokáig. Végül Belladonna ismét visszatért, és a banda újra nekiállt rögzíteni a lemezt, ami végül 2011. szeptember 13-án végre megjelent.

A siker nem maradt el, az Anthrax újra erőre kapott, amiben sokat segített a 80-es évek nagy thrash négyesének monumentális közös bulijai. 2012-ben kihoztak egy feldolgozás EP-t, és vad turnézásba kezdtek. Időközben Rob Caggiano kiszállt, utóda, egyelőre csak a koncerteken, Jonathan Donais, a Shadows Fall gitárosa. Ez a felállás 2013. július 30-án a Budapest Parkban is színpadra lép.

Írta: Zombee

 Anthrax fórum >
| anthrax fórum | 343 üzi | belépek | új üzenet |
 down77 adatai szms küldés válasz 2018. január 30. - 10.49
üzenetei: 1977 db
alkotásai: 0 db
Anthrax - Kings Among Scotland DVD - Caught In A Mosh OUT APRIL 27 2018:

https://youtu.be/fJl7PtE0J6g
 

 
 motorhead3 adatai szms küldés válasz 2018. január 28. - 20.13

előzmény | zombee - 2018. január 28. - 17.08 |

üzenetei: 3520 db
alkotásai: 0 db
ezt nevezik örömzenélésnek
 

 
 zombee adatai szms küldés válasz 2018. január 28. - 17.08
üzenetei: 28972 db
alkotásai: 15 db
Ez mekkora. :)
Anthrax és Trust

 

 
| anthrax fórum | 343 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.38048219680786 mp)