szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 2pac | rap/hip-hop |
20
 fan
| fórumuk |

alapok >
alapítva: Amerikai Egyesült Államok, 1971

ajánlott bandák >
Immortal, Guns and Roses, Slipknot, Christian Epidemic, Children Of Bodom | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

Tupac Amaru Shakur 1971. június 16-án született Brooklynban(Tupac Amaru jelentése: fénylő kígyó, iszlám eredetü név, Shakur jelentése: hála az istennek, arab szó, édasanyja férjének (nem 2Pac apja) neve, aki fiaként nevelte és szerette Pac-ot).Anyja,Afeni Shakur a Fekete párduc szervezet aktivistája,akik a feketék jogaiért harcolnak. Afeni terhes Tupac-el,mikor börtönbe zárják,szabadulása után két héttel meg is szüli.A kis Tupac a harlemben hamar megismerkedik az erőszakkal és az éhezéssel.Verseket ír és naplót vezet. Mindigis nagy vágyat érzett a színészkedésre,ezért Afeni beiratta a 12 éves Tupac-ot a harlemi színjátszó egyesületbe. Tupac Travist játszotta a "Mazsola a napsütésben" című darabban,ez volt élete első szerepe.Későbbi elmondása szerint itt beleszeretett a színészkedésbe,semmihez nem hasonlítható élményt nyújtott neki.
Tupac anyja elveszíti az állását,ezért Baltimore-ba költöznek,amit Tupac a tudatlanság városának hív,mert a feketék egymást ölik,ami neki nagyon nem tetszik.Beiratkozik a Baltimore School for the Performing Arts nevű iskolába,ahol tartós barátságot köt Jada Pinkett-el. Mindenbe belekóstol,balettezik,színészkedik,és persze rappel, MC New York néven. Marin Citybe költöznek,Tupacnek el kell hagynia szeretett iskoláját, bár tudja, haverjai sosem járnának ilyen helyre,és őket nem érdeklik az ilyesfajta dolgok.
1991-ben Tupac kiadja első szólóalbumát,a 2Pacalypse Now-t,amely egy fiatal srác,és az őt körülvevő emberek problémáit meséli el. Ebben az évben a Juice című filben Bishop szerepében láthatjuk a vásznon,az emberekben még jobban az az érzés tudatosol,hogy Pac egy elvetemült beteg gazember. Egy 19 éves idióta lelő egy embert,és azt állítja,a 2Pacalypse Now inspirálta a cselekmény elkövetésére...Betiltják az albumot.

1993-ban kijön a Strictly 4 My Niggaz, ami rövid időn belül platinalemez lesz. 2pac egyre több számában tér ki a rendőri brutalitásra,igazságtalanságra.Érdekes módon neki sosem volt dolga a rendőrséggel,de ezek a számok után egyre több rendőrségi ügybe keveredik,folyamatosan a bíróságokat járja. Janet Jackson mellett a Hazug Igazságban játszik, de egy rendőrségi ügy miatt nem kap meg egy másik beígért szerepet,ezért megveri a rendezőt.15 nap elzárást kap.
1994-ben a Túl a palánkon című filmben egy drogdealert alakit. Tupacot felkérik egy vendégszereplésre,egy részt kell felrapelnie valamelyik DJ számához a Quad-Studiosban. A csarnokban Pacot ötször meglövik,a fejébe is kap egy golyót,és ellövik az egyik heréjét,de csodával határos módon a saját lábán sétál fel a studióba,és felhívja az anyját. A studióban Notorius B.I.G és Sean Puffy Combs dolgozik,Pac agyába beférkőzik a gondolat,hogy ők állnak a merénylet mögött. A támadás ékszerrablásnak lett beállítva. Három nap múlva elhagyja a kórházat,mert úg érzi,nincs biztonságban.Egyre paranoiásabb,és egész nap a fű kábulatában él. Egyébként innentől kezdve nagyon sok számában megtalálható ez a bizonyos öt lövés. Pac tolószékben érkezik tárgyalására,ahol súlyos testi sértésért,erőszakért,és hasonló bűnökért a New York's Riker's Island Penitentiary börtönbe zárják négy és fél évre. Miközben a börtönben ül,megjelenik a Me Against the world című albuma,ami dupla platina lesz. Tupac a börtönben elhatározza,hogy Makaveli-ként fog tovább rapelni,és felhagy a "Thug Life" életmóddal,jó útra tér. Suge Knight kifizeti érte az 1,4 millio dolláros váltságdíjat,és Pac a Death Row-hoz szerződik. Otthagyja East-coastot,és a West-coast pártjára áll.
1996-ban megjelenik az All eyez on me,ami ötszörös platinalemez! Ezen az albumon található a Hit 'em up,ami egy nagy középső új East-coastnak.Sárba tiporja Biggie-t,Puffyt, Mobb Deep-et,Chino XL-t és még sokan másokat. Pac érzi a végét,ezért rohamtempóban elkezd számokat írni,hogy az esetleges halála után is tudjanak lemezeket kiadni. Töméntelen mennyiségű számot hoz létre.
Az MTV Music Awards-on testőrökkel és golyóálló mellényben jelenik meg.
1996. szeptember 7- Pac és Suge Knight Mike Tyson meccséről éppen a Club 666 nevű szórakozóhelyre tartanak,ahol fegyverellenes bulit rendeznek. 2pac éppen ezért nem vesz fel golyóálló mellényt. Az egyik pirosnál egy fehér Cadillac fékezik melléjük,és utasai tüzet nyitnak rájuk. Tupacet 4 golyó eltalálja a mellkasán,Suge-ot csak súrolja a golyó. Suge a Universal Medical Centerbe viszi Pac-ot,ami nem a legközelebbi kórház azon a részen.
1996 Szeptember 13., Péntek: Hat nappal a merénylet után, délután 4:03 Tupac Amaru Shakur-t halottnak nyilvánítják. A halál oka: szív- és tüdőelégtelenség.
Tupac Amaru Shakur halála óriási érvágás volt a rapkultúrának, az egész szakma gyászolta Pac elvesztését. 2pac úttörő volt a gangsta-rap műfajban,ezért neve örökké fentmarad


rockerdave

 2pac fórum >
| 2pac fórum | 21 üzi | belépek | új üzenet |
 fialsz adatai szms küldés válasz 2010. július 26. - 21.22
üzenetei: 6486 db
alkotásai: 8 db


 

 
 jerrymcastle19 adatai szms küldés válasz 2008. augusztus 1. - 2.01
üzenetei: 15 db
alkotásai: 1 db
hello ha gondolod hallgasd meg a zeném, szerintem nem bánod meg :D
http://www.myspace.com/jerrymcastle ha van vmi észrevétel akkor ne forumba mert ritkán nézem myspacere v ide a http://jerrymcastle.zajlik.hu/ csáóóóóó
 

 
 bambi87 adatai szms küldés válasz 2008. február 15. - 12.58
üzenetei: 5 db
alkotásai: 0 db
Life goes on, Fuck world, Fuck friends!!!!
 

 
| 2pac fórum | 21 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.0096268653869629 mp)