szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 
 12 stones | hardcore/metál |
30
 fan
| fórumuk | weblapjuk |

alapok >
alapítva: Amerikai Egyesült Államok, 2002

ajánlott bandák >
Alter Bridge, Korn, Red Hot Chili Peppers, Papa Roach, Nightwish, Incubus | még >

| | a banda fóruma | hírek a bandáról | segítek. szerkesztem ezt az adatlapot. |

-kattints az alábbi lekerekített gombokra és meglátod milyen jó lesz-

A csapat Mandeville-ből, New Orleans egy külvárosából származik. Magyarországon elsősorban a frontemberükkel, Paul McCoy-jal találkozhattunk először az Evanescencenevű együttes 'Bring me to life' című videójában, mely dal a Daredevil (Fenegyerek) című film betétdala. Mindkét együttes kiadója a Wind-Up Records, ezért sem csoda hogy összehozták őket egy közös éneklésre. A Wind-Up sikercsapata a Creed melynek turnéján a 12 Stones volt az előzenekar. Mellesleg az együttes két dala két filmzenei albumon is megjelent. Az egyik a 'My Life' a Skorpiókirály című film egyik betétdala, míg a 'Let Go' a Daredevil (Fenegyerek) című filmben hallható.

A 12 Stones azonban már három videóklippet is elkészített első albumáról (még az említett dal, a 'Bring me to life' előtt), melyeket valamilyen titokzatos oknál fogva egyik zenecsatornán sem játszanak (kivéve az amerikai MTV-t). Pedig mindhárom dal (Broken, The Way I Feel, Crash) nagyon jó és a teljes mértékeben passzol a dalok üzenetéhez. (Nekem személy szerint a Broken a kedvencem, de a többire is érdemes odafigyelni.)

Az együttesből időközben kivált basszusgitáros Kevin Dorr "helyére" az eddig csak turnékon játszó ritmusgitáros Greg Trammel került, aki most már hivatalosan is a 12 Stones tagjává vált. A turnékra külön basszusgitárost szerződtettek, Clint "The Claude" Amereno-t.

Név és Dalok


És honnan a név? Bibliát forgatók előnyben! "A 12 Stones (12 Szikla) az erő, a hit és az állhatatosság szimbóluma" - mondja a gitáros, Eric Weaver. Az Ótestamenumban, azon belül is Jósué könyvének 3. és 4. részében olvashatunk arról, hogyan kelt át Izrael népe szárazon a Jordánon. Isten ekkor megparancsolta Jósuénak és a papoknak, hogy ennek emlékére emeljenek ki 12 követ a folyó közepéből és ezekkel jelöljék meg a helyet, ahol megszállnak. Jósué ekkor kiválasztott 1-1 embert 1-1 nemzetségből, ezért a kövek Izrael 12 törzsét jelképezik.

Bár a név bibliai eredetű, a csapat mégsem nevezi magát keresztény együttesnek, mondván "megvan a saját személyes hitünk és kapcsolatunk Istennel, de ezeket nem próbáljuk meg ráerőltetni másra. Mi egy rock csapat vagyunk de igyekszünk ehhez pozitívan hozzáállni". - mondta az énekes-dalszöveg író Paul McCoy "Olvassuk a Bibliát a buszon, de nem olyan bibliaóraszerűen, hanem csak úgy magunk között. Minden fellépés előtt imádkozunk, mielőtt felmegyünk a színpadra, és mindennap megköszönjük Istennek, amit nekünk adott."- tette hozzá a basszusgitáros Kevin Dorr

A dalokat főként az énekes, Paul McCoy írja, melyek Kevin szerint valós élethelyzetekről szólnak, és amelyeket főként a hit és a mindennapi életesemények inspirálnak. "Ahogy Paul a dalokat írja azok igazán valós életről szólnak és ugyanúgy fejlődnek, mint egy ember."

Az első albumuk 2002-ben jelent meg '12 Stones' címmel.
A második album 2 évvel később, 2004-ben látott napvilágot, melynek címe: Potter's Field = Szegények Temetője. Természetesen ez az elnevezés is a Bibliából származik. Amikor Júdás elárulta Jézust, megbélyegeztetett és megbánta tettét azért visszaadta a harminc ezüst pénzt a jeruzsálemi főpapoknak. Ezután a papok megegyeztek és ebből a pénzből megvették a később "szegények temetője" elnevezést kapott területet és idegeneket temettek ide. A "vér mezejének" is nevezték ezt a helyet. (Köszönet Kristófnak az info-ért.) Egy másik, hasonló értelmezésben: "Az album címe azokra az otthontalan, névtelen szerencsétlenekre utal, akik ismeretlenül és elhagyatottan halnak meg. A testüket a városi hullaházba szállítják, majd ezt követően mint fiktív személyt elégetik. Azt a temetőt, ahol ők nyugszanak gyakran a "Szegények Temetojének" is nevezik. .” (www.musichristian.com

Megalakulás

Érdekes, hogy mindannyian játszottak már több együttesben is, mégis a Wind-Up-pal való szerződéskötésük előtt kb. 7 hónappal alakultak meg 12 Stones néven és előzőleg nem is ismerték egymást.

Az énekes, Paul McCoy a megalakulásukról mesél: "Az előző dobosunk egy együttesben játszott, melynek billentyűsével, egy Sara nevű lánnyal akkoriban randiztam. Csak hírből ismertem a srácot, és ő tudta, hogy egy másik bandában éneklek. Nos, mindkét együttes amolyan "végét járja-szétválós" stádiumban volt amikor felhívott (a számomat a lánytól kapta meg), hogy kipróbálnám-e magam az új együttesében. Így találkoztam vele. Ő akkoriban egy zeneboltban dolgozott, ahol Eric, a gitárosunk, és egy csomó embert ismert. Elkezdtek beszélgetni. Aztán egy nap megjelent Kevin, a basszusgitárosunk, mert basszus húrokat keresett. Akiről kiderült, hogy csak 45 percre lakott tőlünk, végül ott ragadt gyakorolni és igazán tetszett neki, amit látott. Azóta velünk van. Ez volt az eredeti 12 Stones felállás."

A csapatnak azóta új dobosa van, Aaron. "Sok bonyodalom volt az előző dobosunkkal. Személyes ellentétek, ill. felesége és három gyereke van otthon. Szóval volt több dolog is, mely nem tette lehetővé, hogy velünk jöjjön. Sokmindennel járt ez együtt. Elveszítettük őt közvetlenül azután, hogy aláírtuk a szerződést. Ebben a szorult helyzetben dobos nélkül vonultunk a stúdióba és a kiadó nekünk adta Josh Freese-t amíg mi Jay Baumgardner-rel dolgoztunk, aki szintén ismerte Josh-t. Így kiegészülni látszott a puzzle. Josh belement, ekkor szerződtettük Aaron-t, aki egy hét alatt megtanulta Josh részét. Aki nagyon jól beillik a csapatba és rendkívülinek bizonyult." Mindenesetre az egész elég sorsszerűnek tűnik.

Egy másik érdekes dolog, hogy az egész megalakulás és szerződéskötés olyan gyorsan történt, hogy saját szülővárosukban kevésbé ismerik meg őket, mint máshol. (Talán azóta már változott a helyzet.) "A zenélést eleinte csak szenvedélyként, saját magunk szórakoztatásaként fogtuk fel, később jöttünk rá, hogy mindezt valódi hivatássá formálhatnánk. Így épphogy csak belekerültünk, máris kaptunk egy kezdő lökést, hogy azt csináljuk, amit nagyon szeretünk." - mondta Paul McCoy (Rock Rage Interview - May 10, 2002 - by Sam Bello)

Jelen és Jövő


Mit gondol maga az együttes a jelenlegi zenei helyzetről és önmagukról?
Paul: "Remélem, elismernek bennünket, azzal, hogy visszahoztunk egyfajta pozitív üzenetet ill. Eric-nek köszönhetően a gitárszólót a rock'n'roll-nak, mert ez eltűnt egy ideje. Szeretnénk az által ismertek lenni, hogy ezeket mi hoztuk vissza a köztudatba."

És mit hoz a jövő, hol lennének öt év múlva?
Paul: "Remélhetőleg, stúdióban vagy színpadon, és nem tűnünk el amolyan tipikus rockbanda szerűen. Eddig nagyon jól érezzük magunkat és minden percét élvezzük, amit csinálunk. Remélem, csinálhatok még olyat, amitől boldog leszek." - reméljük és kívánjuk, úgy legyen.

Végül, mit remélnek, mi az ami eljut a zenéjükből az emberekhez?
Paul: "Csak annyi, hogy mindig van egy másik nap. Az élet nem olyan rossz, mint amilyennek néha tűnik. Fel a fejjel és légy pozitív! Önbizalom, higgy önmagadban, hagyjad a dolgokat történni!" (Icono Music Interview - April 29, 2002)

TAGOK:

Föld Név: Paul McCoy

Születési hely: Flowood, Mississippi

Születési idő: 1981. szeptember 7.
Paul-ról:

Kb. 4,76 kg volt amikor megszületett. A Mississippi állambeli Firenzében nevelkedett egészen 1991. decemberéig, amikor a család Mendevill-be (Luisiana) költözött. Miután Luisiana-ba költöztek egy komoly műtéti beavatkozást hajtottak végre a bal fülén, ezért mind a mai napig részlegesen hall erre a fülére. Két fiatalabb húga van, az egyik három, a másik hét évvel fiatalabb nála. Az általános iskola 4. osztályába lépve tehetségesnek találták, mindig gyorsan tanult. A Fountainblue Középiskolában évfolyama "legnépszerűbb emberének" választották meg az utolsó évben. Ő készítette a reggeli híreket is. A vezetést tanító gyakorlati oktató szerint ezek már nem olyan érdekesek, mióta Paul elment. Rendelkezett bizonyos vonzerővel, amely miatt lehetetlen volt őt nem szeretni. *Az infoért köszönet Ashley-nek*

A kedvenc sportja a foci és annak ellenére, hogy bal kezes, a bal lábát használja. Az egyik kedvenc kajája a Lasagne. Nagyon társaságkedvelő, közvetlen típus. Mostanában rákapott arra, hogy tetoválásokat csináltat magának. Nem szereti a békákat, mert egyszer kiskorában volt egy rossz élménye egy játékbékával (ami üldözte őt és rátekeredett). Mindig is szeretett zenét írni és ezeket előadni más embereknek és ezt gyakran meg is tette otthon a hozzájuk látogatóknak, aminek a szülei nem mindig örültek.

Zenei háttér:

Semmilyen hivatalos zenei képzésben nem részesült. Teljesen hallás alapján játszik. Kb. 12 éves korában karácsonyra kapta az első elektromos gitárját az apjától, aki egy zálogházban vette Jacksonban (Mississippi). Az apjával való beszélgetések ettől a ponttól kezdve általában úgy kezdődtek, hogy "Halkítsd már le! :-)) Előzőleg két templomi együttesben is játszott, 'Audience of One'- és a 'Soulfire'-ban, amelyekben énekelt és gitározott. Már akkor is termékeny dalszerző volt. A dalai elsősorban személyes és barátai élettapasztalatain alapulnak.
Tűz Név: Eric Scott Weaver

Születési idő: 1980. március 22.

Zenei háttér:
Az első elektromos gitárját 15 évesen kapta és az édesapja tanította gitározni, akit azóta is példaképének tart.

Név: Kevin Wayne Dorr

Születési idő: 1982. szeptember 30.

Zenei háttér:
A gitár mellett egy másik hangszeren, tubán is játszik. Legnagyobb sajnálatomra Kevin időközben kivált a bandából, így most a turnéra külön basszgitárost szerződtettek.

Levegő:A basszusgitáros

Viszont Greg az eddigi turnégitáros (az eddigi "Ötödik elem") hivatalosan a 12 Stones tagja lett.
A ritmusgitáros:

Név: Greg Trammel

Születési idő: 1982. május 23.

Greg-ről:

A csillagjegye Ikrek (Levegő jegy). 5 láb és 10 inch (kb. 178 cm) magas. A kedvenc együttesei közül néhány: Deftones, Sepultura, CKY, és a régebbi Outkast.
Levegő Zenei háttér:
Greg-et turné gitárosnak szerződtették. Paul és Eric játszotta a rhythm guitár részt az album felvételekor, de amikor turnéra mentek Paul szabadabban akart mozogni. Ezért szerződtették Greg-et, a srácok egy régi barátját, hogy helyettesítse Pault. Az utóbbi időben Greg hivatalos 12 Stones taggá vált! Mielőtt a 12 Stones-sal kezdett turnézni egy rap együttes tagja volt. 12 Stones fórum >
| 12 stones fórum | 8 üzi | belépek | új üzenet |
 ganjalina adatai szms küldés válasz 2008. január 1. - 11.08
üzenetei: 2 db
alkotásai: 0 db
Én az Evanescence által találtam meg a 12 stones-t kiváncsi voltam ki is az a Paul McCoy
és ma már a kedvencem!!!!
:)
 

 
 kathryn adatai szms küldés válasz 2007. szeptember 3. - 12.56
üzenetei: 18 db
alkotásai: 0 db
en cska a broken c szamukat szeretem, igaz mar jo regen hallottam :)
 

 
 emogirl adatai szms küldés válasz 2007. február 3. - 17.57
üzenetei: 2 db
alkotásai: 0 db
sziasztok én most regiztem 12 stones az király ezt tom ti is tudjátok hiszen azért írtok ide :DDDD
 

 
| 12 stones fórum | 8 üzi | belépek | új üzenet |

 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.012624979019165 mp)