szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Slayer koncert
 
Mi sem maradunk ki a thrash legenda búcsújából
Slayer - 2019.06.11., Papp László Budapest Sportaréna
Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)
 
Ipari alapvetések nyár végére
Front Line Assembly, Die Krupps - 2018.08.31., A38 Hajó
Life of Agony (USA)
 
10 év után ismét jön a legendás NY-i zenekar
Life of Agony - 2018.10.23., A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)
 
Kedvenc ír post-rockereink is jönnek az A38-ra
God Is An Astronaut - 2018.10.10., A38 Hajó
Depresszió 18. születésnap
 
Eddigi leglátványosabb koncertjével nő fel a Depi
Depresszió - 2018.08.18., Barba Negra Track
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 

- magazin > beszámolók > Cro-Mags, Hanoi - 2018.06.27., A38 Hajó


Itt volt a Cro-Mags, megnéztük
- 2018.07.17 - zombee


Kétségtelen, hogy a NYHC ma is aktív hősei gyakori vendégek hazánkban. Kivéve a Cro-Mags, akik 12 éve voltak itt először és utoljára (ha nem számoljuk a balhés ex-basszer Harley Flanagan 2000-es buliját a Viking Klubban). Így hát a műfaj rajongóinak kötelező program volt egy esős szerda estére.

Jómagam nem vagyok nagy HC fan, de a metálosabb megszólalású bandákat bírom, a Sick Of It All-t, Madball-t, Terror-t, a Cro-Mags sem volt ismeretlen, bár inkább laikusként tettem tiszteletemet a bulin. Nyilván a The Age of Quarrel alap, az azt követő Best Wishes-t viszont csak a koncert előtti napokban vettem elő, hogy szembesülhessek vele, mekkora crossover/thrash alapvetésről is van szó. 1989 erős év volt, akkor hozta ki a D.R.I. a Thrash Zone-t, a Suicidal Tendencies a Controlled by Hatred-et (Rocky George személyében még kapcsolat is van), a Leeway (a másik kapocs: a jelenlegi gitáros A.J. Novello anyazenekara) meg a Born to Expire-t, és még Billy Milano is bejelentkezett a M.O.D. élén. Többségüknek csak a kultstátusz jutott, pláne Magyarországon, ahol Cyco Miko-ék kivételével csak gyéren látogatott koncertekre futotta nekik sajnos.

A koncert Facebook eseményénél visszaigazoltakból nagyjából itt is be lehetett lőni, hogy családias lesz a légkör. Mint mondhatni kívülálló, nem volt nagy bandázás, de szemmel láthatóan baráti találkozó volt ez a koncert annak a kb. 150, erősen 40 közeli fazonnak, aki kimozdult ezen az estén.

Pontban a kiírásnak megfelelően 20:30-kor belecsapott a Hanoi, akiknek sajnos időhiány miatt nem sikerült utánanéznem, ami igazából nem akkora trauma, tekintve, hogy teljesen átlagos, dallamos hardcore-t nyomtak. Zeneileg ügyesek voltak, pontosak, feszesek, az énekkel viszont nem sikerült barátságot kötni. Elsőre az Evergreen Terrace ugrott be róluk, néha 1-1 régebbi Offspring riff is előkerült. Láthatóan a közönség sem mozdult rá a kissé tájidegen fiatalokra, egy stílusban közelebb álló banda nyilván jobb ötlet lett volna, személy szerint egy Tizedesnek vagy Bandanasnak jobban örültem volna.

Fél óra átszerelés és reggae hallgatás után aztán kezdett a közönség visszaszállingózni a hajó gyomrába, a színpad előtt egy diszkrét félkört üresen hagyva, ahova aztán a Cro-Mags-al együtt robbantak be a profik, akkora küzdelem alakult ki már az elején, hogy néha nézni is rossz volt, milyen intenzíven megy a mosh. John Joseph-ék nem bíztak semmit a véletlenre, szépen lezúzták majdnem a teljes The Age of Quarrel-t. Még a nélküle készült Best Wishes-ről is játszottak, bár a Crush the Demoniac régebbi szerzemény, már az első lemez turnéján is megvolt, 1986-ban. Nem is baj, hogy elővették, itt ugyanis egyből thrash metal lett, szólóval, húzós riffekkel. Hiába no, a crossover thrash isten ajándéka lenne, ha isten létezne. Jó HC buli lévén volt itt minden, stagediving, bodysurf, néhányan még énekelhettek is a színpadon, de Joseph ezt a lehetőséget sűrűn átengedte a tömegnek is a közéjük belógatott mikrofonnal. Apropó, Joseph! A faszi egy állat, belakta a színpadot, a két gitárosnak csak a színpad szélén bólogatás jutott, eszméletlen tempót diktált, mindezt 56 évesen.Ahogyan számítani lehetett, kb. 40 perc után le is vonultak, pont, amikor a félidőben kissé megpihent tömeg a We Gotta Know-ra újra mozgásba lendült. Kis megjátszott kéretés után még belefért a végére a Hard Times, aztán vége. Koncertélménynek talán egy Sick Of It All jobb, de igazából a régi öregeknél nem a show-n van a hangsúly, hanem az őszinteségen, érzésen, abból meg kijutott mára is. Ha az ember bírja kicsit is az old school HC-t, a Cro-Mags megkerülhetetlen, és nem érdemes kihagyni sem.


Kapcsolódó linkek >
Válogass a fellépők lemezei közt a metalshop.hu kínálatában


 
 Judas Priest teljes tűzerővel - Rob Halford-ék leigáztak mindenkit második önálló bulijukon - tovább >
 Itt volt a Cro-Mags, megnéztük - NYHC alapvetést nem illik kihagyni - tovább >
 Black Sabbath: ott voltunk - Zseniális koncerttel búcsúzott a magyar közönségtől A metal banda - tovább >
 FEZEN 2015 beszámoló - Idén sem okozott csalódást a fesztivál - tovább >
 Machine Head beszámoló - Lezúgott a tíz tonnás kalapács - tovább >
 EFOTT 2015 beszámoló - Még egy fesztivált átvészeltünk - tovább >
 VOLT 2015 beszámoló - Emlékszem, Sopronban... - tovább >

további beszámolók >
 
 

Slayer koncert
- 2018.12.03 - tovább >
Front Line Assembly (CAN)...
- 2018.08.01 - tovább >
Life of Agony (USA)
- 2018.08.01 - tovább >
God Is An Astronaut (IRL)
- 2018.08.01 - tovább >
Depresszió 18. születé...
- 2018.07.31 - tovább >
Kip Winger koncert
- 2018.07.31 - tovább >
Sons Of Apollo
- 2018.07.31 - tovább >
Fahrenheit koncert
- 2018.07.31 - tovább >


- Koncert hírek
- Sziget hírek
- Feszt hírek
- Beszámolók
- Lemezkritikák
- Zenei hírek
- Interjúk
- Zenész hírek
- Angol verzió
mag főoldal >

 

mag főoldal >
< Vissza az előző oldalra
 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.0069091320037842 mp)