szia -vendég-!
belépek | regisztrálok
 
 
       
 
 

további fórumok >
kedvenc fórumaim >
zajlik.hu fórum >
 
 
Therion: márciusban újráznak
 
Hagyományos koncerten mutatják be grandiózus új lemezüket
Therion - 2018.03.13., Barba Negra Music Club
Gorillaz: novemberben élőben
 
A szigetes sound system után élő koncerten a virtuális csapat
Gorillaz - 2017.11.13., Papp László Budapest Sportaréna
Possessed, Macabre
 
Mi a kult, ha nem ez?
Possessed, Macabre, Death By Stereo, Siberian Meat Grinder, Child Bite, SYK, Liberal Youth, Crippled Fox - 2017.08.07., Dürer Kert
Ross The Boss
 
Régi Manowar dalok a Manowar alapító gitárosától
Ross The Boss - 2017.06.01., Dürer Kert
Metallica: mi sem maradunk ki
 
8 év után újra jönnek a thrash ikonok
Metallica - 2018.04.05., Papp László Budapest Sportaréna
 
 
Légy az elsők közt
ki szeret és követ!
 
 
 

- magazin > koncert hírek > Green Day, Rancid - 2017.06.18., Papp László Budapest Sportaréna


Green Day és Rancid koncert
- 2016.12.12 - zombee


Alighanem nincs ma a Green Day-nél menőbb punkzenekar. Hogy mennyire azok ma is, személyesen is meggyőződhetünk róla, Billie Joe és bandája ugyanis 2017. június 18-án visszatér Budapestre. Ráadásul magukkal hozzák a Rancid-ot, akik régóta adósak már a magyar közönségnek egy hazai bulival.

Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de a napfényes kaliforniai punk nagyon sokat köszönhet a Green Day-nek és az Offspring-nek, ez a két banda volt ugyanis, amelyik 1994-ben sikerre vitte ezt a műfajt, még az MTV is éjjel-nappal nyomatta a Basket Case-t és a Self Esteem-et. A Green Day ekkorra már túl volt két, underground körökben kedvezően fogadott lemezen, és nagy továbblépési lehetőséget jelentett a Warner-hez tartozó Reprise Records, ami felvállalta a harmadik albumot, a Dookie-t. A lemez kirobbanó siker lett, elment belőle 10 millió Amerikában, meg még másik 10 a világ többi részén, 1995-ben Grammy díjat nyert, és olyan slágereket adott a világnak, mint a már említett Basket Case, a When I Come Around és a Welcome to Paradise - habár utóbbi már a második lemezen is szerepelt.Itt aztán a lendület megtorpant, bár az Insomniac és a Nimrod is jól fogyott, sőt platina lett több országban, töredékét hozta a Dookie eladásainak. A Nimrod-on már érzékelhető volt egyfajta stílusváltás, bár még ízig-vérig kalipunklemez volt ez is. Ennek turnéján a Green Day egy felejthető koncertet adott a Pepsi Szigeten 1998-ban. A következő album már korántsem szólt akkorát, bár a stílusváltás ellenére a rockosabbra vett Warning sem szűkölködött jó dalokban.

Valószínűleg senki sem fogadott volna arra, hogy nem egy korrekt, stagnáló zenekar válik a Green Day-ből. 2004-ben megjelent az American Idiot, amivel a banda nem csak letörölte magáról a Dookie árnyékát, de végképp rocksztárokká váltak. A politikai utalásoktól sem mentes konceptalbum (nem lehetett nem észrevenni, hogy a címszereplő az akkori elnök, George W. Bush) újabb Grammy díjat hozott, és az internetes letöltések ellenére a Dookie-hoz hasonló sikereket ért el, Broadway musical is készült belőle.

Innentől a Warped turnékat végképp felváltották a fesztiválok, nagyobb koncertek, 2005-ben újra eljutottak hozzánk, a Papp László Budapest Sportarénában már egy profi zenekar lépett fel a magyar közönség előtt. A Green Day sikere azóta is töretlen, sorlemezeik között még arra is volt idejük, hogy Foxboro Hot Tubs álnéven egy jópofa rock'n'roll anyagot is összedobjanak, csak úgy, szórakozásból. A legújabb album, a Revolution Radio idén ősszel jelent meg, ennek apropóján jönnek újra hozzánk.
Bár a Rancid nem büszkélkedhet akkora sikerekkel, mint a Green Day, mindenképpen a napfényes Kalifornia legfontosabb csapatai között kell megemlíteni. Már a banda elődjének számító Operation Ivy is kultikus státuszt vívott ki magának, egyike volt a 924 Gilman Street-ből alapcsapatainak, innen indult többek közt a Green Day és az Offspring is, maga a klub nagyjából olyan szerepet töltött be a 80-as évek Kaliforniájában, mint a CGGB New York hardcore színterén. A Rancidot az Operation Ivy felbomlása után alakította meg Tim Armstong énekes-gitáros és Matt Freeman basszer. Akárcsak elődje, a Rancid is azzal próbált kitűnni a színtérről, hogy a punkot, hardcore-t és skát ötvözte, ezzel a 90-es évek számos formációjának mutatott utat. Ahogy zeneileg is változatosak, úgy lemezeiken is igyekeznek fenntartani az érdeklődést, a tisztán hardcore-punk (Rancid, Rancid 2000) mellett egészen eklektikus anyagot is jelentettek meg (Life Won't Wait), két, 90-es évek közepén megjelent lemezük (Let's Go, ...And Out come the Wolves) pedig, ha kisebb mértékben is mint a Green Day Dookie-ja, vagy a Smash az Offspring-től, de szintén hozzájárult a 90-es évek punk zenéjének kereskedelmileg is sikeressé válásához.
A BUDAPEST PROMOTER bemutatja:
Revolution Radio Tour
2017. június 18., vasárnap 17 óra
Papp László Budapest Sportaréna
GREEN DAY, Rancid
Jegyár: 9990-18990, elővételes jegyek kaphatók a ticketportal oldalán és a szerződött jegyirodákban


 
 Therion: márciusban újráznak - Hagyományos koncerten mutatják be grandiózus új lemezüket - tovább >
 Gorillaz: novemberben élőben - A szigetes sound system után élő koncerten a virtuális csapat - tovább >
 Possessed, Macabre - Mi a kult, ha nem ez? - tovább >
 Ross The Boss - Régi Manowar dalok a Manowar alapító gitárosától - tovább >
 Metallica: mi sem maradunk ki - 8 év után újra jönnek a thrash ikonok - tovább >
 Végre lesz Mastodon is - Önálló koncerten az atlantai prog/sludge négyes - tovább >
 Lacuna Coil koncert - Visszatér a frontcsajos goth metal egyik nagyágyúja - tovább >

további koncert hírek >
 
 

Linkin Park a VOLT-on!
- 2016.11.03 - tovább >
Black Sabbath: ott voltun...
- 2016.06.03 - tovább >
Elindult a Rádió Rock
- 2016.05.17 - tovább >
Ötödik évad a Budapest...
- 2016.03.21 - tovább >
Elektronika és lazulás ...
- 2016.03.20 - tovább >
Rihanna a Sziget "nu...
- 2016.03.20 - tovább >
Anthrax a Fezenen
- 2016.03.17 - tovább >
Diákjeggyel a tizedik So...
- 2016.03.15 - tovább >


- Koncert hírek
- Sziget hírek
- Feszt hírek
- Beszámolók
- Lemezkritikák
- Zenei hírek
- Interjúk
- Zenész hírek
- Angol verzió
mag főoldal >

 

mag főoldal >
< Vissza az előző oldalra
 
zajlik.hu - a legízletesebb és legnépszerűbb független alterockulturális turmix | impresszum | adatvédelem | fórumszabályzat | hiba / javaslat? küldj szms-t vagy email-t
(letöltés 0.011819839477539 mp)